Chokladkaka med chili

Traditionen att blanda choklad och chili är mycket gammal i Mexiko. Här kommer ett enkelt recept på en god kaka med både sötma och hetta!

Mexikansk chili kaka

Av Stig Häggkvist Publicerat: maj 29, 2012

  • Receptet ger: 1 kaka (10 Portioner)
  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Färdig på: 60 min

God kaka som med fördel servera med en klick Crème fraiche för att stilla hettan...

Ingredienser

Tillagning

  1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt. Tillsätt den varma chokladen och till sist vetemjölet och den finhackade färska chilin (valfri sort) och blanda allt. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 30-35 minuter. Om ytan spricker lite så gör det inget, den kommer att döljas under glasyren. Låt kakan svalna. Smält chokladen till glasyren och rör ner smör detta gör så att chokladen inte spricker när man skär kakan. Bred chokladen över tårtan och ställ i kylen för att stelna snabbare. Servera gärna med lättvispad grädde. kakan ska inte bli helt genomgräddad utan fortfarande vara alldeles lös i mitten när man tar ut den ur ugnen. Den bör dock stå några timmar eller ännu hellre över natten innan man skär så att den hinner stabilisera sig.
  2. Om ytan spricker lite så gör det inget, den kommer att döljas under glasyren. Låt kakan svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren och rör ner smör detta gör så att chokladen inte spricker när man skär kakan. Bred chokladen över tårtan och ställ i kylen för att stelna snabbare. Servera gärna med lättvispad grädde. kakan ska inte bli helt genomgräddad utan fortfarande vara alldeles lös i mitten när man tar ut den ur ugnen. Den bör dock stå några timmar eller ännu hellre över natten innan man skär så att den hinner stabilisera sig.
This entry was posted in Mina Recept. Bookmark the permalink.

2 Responses to Chokladkaka med chili

  1. Annelie Gustafsson says:

    Hur många ägg? Står inte med i ingrediensförteckningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

find-anemotropism