Min egen underbevattningsbricka är bruk!


En av de större underbevattningsbricka som jag själv byggt är nu i bruk. Då jag har en hel del plantor som ska skolas om i 1,5 liters roskrukor så räcker inte de mindre brickorna till så jag fyllde på en av min egenhändigt byggda brickor med 16 liter vatten.

Brickan är är ju ganska stor (100 cm x 40 cm. Höjd 4 cm) så det är väl ingen bricka som man ställer in i vardagsrummet! Jag har denna i mitt odlingsrum i källaren. För att få brickan i våg så pallade jag upp den på några träklossar.

Att använda sig av en underbevattningsbricka till sina plantor gör att plantorna får en jämn bevattning och en bättre och fuktigare luftmiljö och de mår chiliplantor bra av och så slipper man ju att hela tiden passa krukorna så de inte torkar ur.

Har man en gång börjat att ha sina plantor på en underbevattningsbricka så lär man fortsätta det kan jag lova för så smidigt och bra är det.

Så här byggde jag min underbevattningsbricka.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

3 Responses to Min egen underbevattningsbricka är bruk!

 1. Lars Hummer says:

  Hej,
  Hur gör du med näringstillskott när plantorna står på självbevattningsmatta? Har du även större, ca 6 l o uppåt, krukor på matta?
  Tack för en synnerligen underhållande sajt

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Jag har bara krukor upp till 2 liter på mattorna. Jag kör med flytande näring i vattnet när de står på självbevattningsmattor. Går bra med blomstra eller liknande. Tänk på att de första 3 veckorna efter plantering i näringsrik jord behövs ingen extra näring.

 2. Per Hansen says:

  hej Stig
  Jag heter Per Hansen och bor i skåne är inte chilliodlare men däremot bygger jag special LEDlampor.
  Jag blev intresserad av resonemanget om ledbelysning och undrar om du provat odling med lullspectra?
  Det skall utgöra solens strålning, det är sånna som jag bygger.
  Verkar det intressant så maila mig eller ring 07933774045 så kan jag alltid bistå med en lampa som du kan testa med om du vill.
  Ha det gött
  Mvh
  Per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.