Blå & Vit Ledbelysning ökar biomassan och stimulerar klorofyllbildning.

Det växer bra under den Led-belysning med bara Blå & Vita led lampor. Det blir knubbiga små fina gröna plantor. Så just denna led verkar funka utmärkt. De plantor jag har under den vanliga Led-belysningen med Röd & Blå Led belysning blir inte alls så här låga och breda utan de vill sticka iväg på höjden och är mycket spinkigare.

Den Blå & Vita led-belysningen är mycket lik vanlig lysrörsbelysning 840 + 965 och plantorna utveckling är just nu likvärdig. Att plantorna blir så här under Blå & Vit led är ju egentligen inget konstigt då Blått ljus ökar biomassan och stimulerar klorofyllbildning och det röda stimulerar rotinitiering, blomming och sträckningstillväxt.

Denna belysning ska vara optimal även för övervintring av växter!

Det är ju inte så vanligt men en ledbelysning för växter som bara har blått och vitt ljus. Denna belysning kommer i från Parus och finns att köpa här hos VENSO EcoSolution AB

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

One Response to Blå & Vit Ledbelysning ökar biomassan och stimulerar klorofyllbildning.

 1. Jimmy says:

  Mycket intressant detta med ljusexperiment , din sida är lite buggad så det är väldigt svårt att komma hit det lägger sig lixom över den andra texten, kanske jobbdatorn som är knäpp bara.

  Får man fråga vilka frekvenser du har på dina led? tex 430nm blå

  Jag har ett experiment till dig : ” Blått ljus ökar biomassan och stimulerar klorofyllbildning och det röda stimulerar rotinitiering, blomming och sträckningstillväxt.”

  Prova att få en chili att blomma utan blått ljus! det tror jag inte går

  själv tycker jag 840 är klockrent ensamt från grodd till frukt fungerar det utmärkt , har aquarelle /grolux och allt möjligt skit men 840 är en klass för sig om man väger in priset alla är lika bra på att få dom att växa men 840 är ju gratis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.