Nu är det dax för en ny chilifrö Give Away!

giwe_away_2Denna gång är det 5 fröer av sorterna Habanero Big Sun, Datil och Habanero Burning Bush som den lyckliga vinnaren kommer att få i sin berevlåda.

 

 Obs: Denna “Give a way” är avslutad. Grattis Andreas Eriksson!

 


Gilla min sida, tryck på gilla (Like) knappen nedan.

Det ända du behöver göra efter att du gillat min sida är att skriva en kommentar om vad du tycker om min lilla hemsida, bra eller dåligt eller kanske något du skulle vilja veta om chiliodling som du inte kan hitta på min sida. Denna gång drar jag bara en vinnare ur blomkrukan av alla de som gett mig en kommentar om min lilla hemsida. Vinnaren meddelas via e-mail och här på sidan den 3 februari 2013.

 

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

27 Responses to Nu är det dax för en ny chilifrö Give Away!

 1. Pierre Carlsson says:

  Trevlig sida med mycket intressant innehåll!

 2. Niclas says:

  Tycker att din sida är extremt lärorik och intressant. Jag, som förstaårsodlare, behöver verkligen all hjälp jag kan få och den senaste tiden har sökfunktionen på din sida gått varm! Fortsätt gärna att dela med dig av din kunskap!

 3. Markus Holmquist says:

  Har du erfarenheter av att övervintra chili som du kan dela med dig av? Jag har lyckats ganska bra många gånger men vet inte riktigt hur =) Många tycker det är svårt att hitta rätt avvägning mellan vatten/ näring/ ljus och temperatur.

 4. Stig Häggkvist says:

  Hej Markus!
  Tack för ditt tips. Jag har skrivit om hur jag övervintrar mina chiliplantor du hittar det under fliken “Odling” i min huvud meny på sidan. Jag har inte ingående förklarat förhållandet Temperatur, Ljus, vatten och näring men jag ska lägga till en enkel förklaring om det för det är ju just det som är viktigt att veta för att lyckas. Hög värme mycket av allt, låg värme mycket mindre av allt o.s.v

 5. irene lindberg says:

  Du lyckas alltid hitta chilisorter jag inte ens visste fanns! Kul och inspirerande, dessutom får du med mycket “odlingsinfo” under tiden. Kan inte hitta något du missat… eller skulle kunna skriva om men återkommer gärna om jag kommer på något 🙂

 6. Roger Karlsson says:

  En välgjord sida där det finns mycket tips och råd att få.
  Utförlig och precis… riktigt bra helt enkelt!

 7. Kalle says:

  Informativ sida, tydlig i guiderna!

 8. Peter Ronström says:

  Perfekt sida för en nybörjare som mig!!
  Gillar dina tips o trix!,,

 9. Elisabeth Sporrong says:

  Lysande sida. Du e ett geni Stickan 🙂

 10. Lena Lundén says:

  Gillar din sida och dina kommentarer på de olika grupperna. Just därför så har jag sått chilifröna i Rootit kuber och de står på en undervattensstation och med 2x36w lysrör över sig. Har fungerat bra. De flesta kom upp på ca 5 dagar. Bellaforma, Blue Mystery, Cyklon och Most prolific Chacoense har inte kommit upp men de kanske behöver lite mera tid. 🙂

 11. Johan Johansson says:

  Jag gillar sidan skarpt. Jag bruka vara inne och kolla runt här.

 12. Andreas Eriksson says:

  Hej Stig!

  Din sida är lika imponerande som ditt engagemang och kunskap som du så gärna delar med dig av. Det jag gärna ser fortsatt mer av är olika tester/jämförelser på olika saker. Ex grobarhet vid olika temperaturer, olika sorters jord, gödning mm.

 13. Billy Axelsson says:

  Jättebra sajt du har här, får massor med idéer och info varje gång!

 14. Kerstin says:

  Hittar alltid något nytt att lära mig på din sida!

 15. Helene Andersson says:

  Alltid intressant att läsa dina tips och idéer. Framför allt är din sida lätt att läsa. Jag har ADHD och har problem med att “orka” läsa när det är för mycket och för liten text och inga bilder. Du bjuder på lättläst och bilder vilket gör att jag klara det med stort intresse.

 16. Andi Gero says:

  Här har jag hittat många bra tipps. Tackar så hemskt mycket att du delar med dig av dina erfarenheter.

 17. Dan Bruhn says:

  Intressant och inspirerande!

 18. Anna Malmborg says:

  Kul sida att läsa och inspireras av.

 19. Camilla Rehn says:

  En kanonsida som är till enorm hjälp för alla som odlar chili! Gillar speciellt alla små filmklipp där man får en ännu bättre bild av de olika delarna inom chiliodling. Din uppfinningsrikedom är inspirerande!

 20. Mkt innehållsrik sida för den som vill lära sig odla chili 🙂

 21. Christine Leandersson says:

  En väldigt bra sida med mycket matnyttigt. Jag blev särskilt glad över beskrivningen om hur man bygger en lampa. Jag har bestämt att delar av mina odlingar ska få flytta ner i källaren och då behövs en hel del belysning, så detta passade mig perfekt!

 22. Conny Hamberg says:

  Bra sida har alltid varit svårt att hitta chilisidor.

 23. Anders Stenwall says:

  Trevlig sida med många bra tips. Alla tips vid odling är bra tips.=)

 24. Åse Augustson says:

  Bra film om hur man kan behandla chiliplantor mot löss. Började odla chili för två år sedan och lössen är verkligen svåra att bli av med. Förra året var tvestjärtarna mina bästa vänner. De åt upp lössen med god aptit men lämnade själva plantan i fred. Jag deltar gärna i utlottningen av chilifrö. Har aldrig testat att odla Habanero.

 25. Stoffe says:

  Helbra sida, mycket tips och tricks samt guider! Uppskattas!!

 26. Mycket bra och fin sida med mycket information om ljus som man inte hittar så lätt annars. Kanske en smakguide och tips om hetaste hett till mildaste gott för de som letar nya sorter att odla eller för nybörjaren som letar sort-tips men ändå inte vill nöja sig med weibulls och Nelsons utbud. Även ett bildarkiv med bilder på chilis och plantor med namn mm. Kanske vore något?
  Nu vill jag inte arbeta ut dig utan tycker att sidan är imponerande nog ändå! Men du ville ha lite feedback.
  Åh vilka härliga gyllene frukter du hittat denna gång!

 27. Ronnie Staxborn says:

  Har länge sökt efter en chilisida som denna. Fick mycket info från “Chilihead”s websida, men det var ändå något som “saknades”. Kunde inte sätta fingret på det förrän nu! Att läsa all information du delger och dina videos som du lägger upp gör att intresset för chiliodling har fått nytt “snurr” i huvudet. Du ger bra information om odling, tar reda på fakta från utomstående och dessutom fiffig gällande “smarta lösningar” till en billig penning.

  Det är verkligen en bra sida för chiliodling och DIY som jag gillar. Det som jag skulle vilja se mer av är att hitta “rätt” chili. Det är inte lätt. Gillar smaken från “fireflame” men det är inte lätt att hitta liknande smaker. Ett “smak schema”, om man nu skulle kalla den så… 🙂 Samt vilken chili passar bäst till en sambo som inte gillar stark mat?

  Hoppas det kommer fler bloggar om odling och DIY lösningar för odling av chiliplantor som kommer att dyka upp här. Så med andra ord:

  Till Er andra som gillar odling och DIY lösningar, ta fram kameran och börja dokumentera. Skicka blogglänken till denna sida. Tycker denna blogg är en väldigt “central” punkt gällande sprida bra och nyttig information och får en känsla av att denna blogg inte kommer att “dö ut”…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.