Såpspritsbehandla dina chiliplantor i förebyggande syfte!

sapa

Jag brukar såpbehandla mina chiliplantor i förebyggande syfte emot bladlöss m.m även om jag inte ser några löss och det har visat sig vara en bra metod. Jag har inte drabbats av löss de senaste åren och jag tror att det är tacka vare denna enkla metod. Denna metod ska man även använda om man ser tecken på att någon planta är drabbad av löss. Här visar jag i en liten film hur det går till.

Ps. Såpa är inte skadligt för växten!

Har du några frågor om detta så kontakta mig!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

9 Responses to Såpspritsbehandla dina chiliplantor i förebyggande syfte!

 1. Johan Johansson says:

  hur ofta Såpspritsbehandla du plantorna?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej!
   När jag har dem inomhus och inte ser några löss så behandlar jag dem inte men om jag har t.ex övervintrande plantor i samma lokal som i regel brukar få löss så behandlar jag var 14 dag eller om jag ser någon lus. När plantorna sedan kommer ut så behandlar jag dem lite lätt men såpblandningen 1 – 2 ggr var 14 dag.

 2. stephen dunkley says:

  is it still safe to eat chillies after using the methylated spirit?

  • Stig Häggkvist says:

   No it is not dangerous to eat the fruit. I recommend that you wash the fruit, the SOAP doesn’t taste good 🙂

 3. Annika Lindqvist says:

  Hur ofta behandlar du plantorna om de har ohyra? Hjälper den här behandlingen även mot andra sorters ohyra?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Annika!

   Jag såpsprits behandlar mina plantor om jag ser ohyra och ibland även om jag inte ser något t.ex innan jag tar in mina plantor för vinterförvaring. Såpsprit hjälper inte mot all ohyra men mot löss brukar det fungera bra. Man kan få behandla dem ett par ggr innan bladlössen är borta. Det kommer snart ett inlägg om hur jag behandlar mina plantor inför vinterförvaring då det snart är dags för mig att stänga växthuset för denna säsong och då kommer de att bl.a såpsprit att användas.

 4. stephen dunkley says:

  how do you keep your plant leaves so shiny?

 5. john says:

  hej jag har testat att spraya min växter med sopsprit också, bara en stund efter så verkar det som att bladen dör ungefär och rullar ihop sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.