Ett tunnelväxthus för hobbyodling av chilipeppar!

Jag hade tänkt att jag skulle bygga mig ett chilihus till på min mor och fars kolonilott men det fick bli ett litet tunnelväxthus i stället på 6 m2. Så nu är det snart dax att bygga grunden som det ska få stå på. Det blir ett trädäck av tryckimpregnerat virke som även ska kunna användas för lite bord och stolar för man vill ju kunna ta en fika när man är och hälsar på sina växter. Där tunnelväxthus ska placeras kommer jag att isolera med markisolerings skivor.

Många rynkar nog på näsa åt detta tunnelväxthus men jag ska visa att det går mycket bra att odla chili i detta lilla tält. Faktiskt ett bra alternativ om man inte kan ha ett riktigt växthus av olika anledningar. Detta tunnelväxthus plockar man med lätthet ner på hösten och upp igen på senvåren.

Jag kommer att visa hela bygget och uppmonteringen här på sidan och beskriva hur jag gör. I dag körde jag dit virket till trädäcket så nu är det bara att sätta igång.

Ps. Jag kommer även att sätta upp ett riktigt växthus på tomten men vi har inte börjat med markarbetet än men så fort vi tar tag i det så ska jag även visa hur det går till.

Tunnelväxthus i olika storlekar hittar du hos www.sneckenstrom.se

Articulo publicado en Chili odling. Guarda el enlace permanente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.