2 led mot lysrör efter 26 dagar!

ljustestNu har plantorna fått stå 26 dagar under respektive belysning och vissa växer bra!

 

 

 

Det är ganska jämt mellan lysrören och Eco solutions Led belysning så det är ingen tvekan om att denna led fungerar bra. Det går lite sämre för GEMMA Led dessa plantor ligger efter men vi får se hur de ser ut vid nästa uppdatering.

Här är en liten film.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to 2 led mot lysrör efter 26 dagar!

 1. Björn says:

  Synd att denna testen inte kom 1 månad tidigare då hade jag inte köpt Gemma lampan.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Björn! Jag enligt mina tester så har den inte en chans mot lysrör med samma effekt. Den fick ingen fart på mina plantor. Ljuset är så smalt och riktat. Man behöver ha den så högt upp för att den ska täcka ytan och då försvinner mycket av effekten. Ju högre upp ju mindre effekt till växterna.

 2. Isabelle says:

  Hej Stig! Jag gillar dina tester och projekt. Det visar helt klart att lysrör idag är ledande.
  Jag tänkte fråga dig vad det är för skillnad på olika lysrörsarmaturer? Jag har spanat på wexthusets “LightWave T5 4×24 W” och funderar på hur just den skiljer sig ifrån exempelvis en lysrörsamatur från Biltema. Jag förstår att LightWave’n är mera reflektiv nedåt men hur annars kan de skilja sig?

  Är det andra lysrör också? Vad jag har förstått finns det olika färgåtergivnings egenskaper enligt lysrörens wikipedia sida. Är dessa fullspektrumlampor med bättre färgåtergivning bättre för odling eller räcker ‘vanlig’ fullfärg? Vad använder du för lysrör och armatur?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! När det gäller skillnaden på tex LightWave och vanliga armaturer så är skillnaden mera utformningen, finns med 2 till 8 rör och med färdiga fästen för att lätt kunna hängas upp. Lysrören i dessa belysningar är vanliga lysrör T5 6400K dagsljus rör. Jag använder både LightWave och andra varumärken men även traditonella lysrörsarmaturer och det fungerar lika bra. Det behövs inga special lysrör utan vanliga lysrör fungerar lika bra. När det gäller kelvin färgtemp så spelar det ingen större roll både varma och kalla funkar utmärkt. Jag har 840 rör 4000K i många armaturer och det växer så det knakar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.