Växthusbygge Avena-120G.

Nu äntligen så har jag börjat att montera upp vårt växthus på tomten. Det är ett växthus på 12 kvadratmeter med en gedigen konstruktion och 10 m.m kanalplast i stället för glas. Detta är inget som ensam klarar av  att montera upp, man måste vara minst 2 st för att resa stommen, ett stort tack till Daniel som har hjälpt mig en hel arbetsdag med detta.

Nu har jag någon eller några dagar till att färdigställa bygget, alla plastskivor ska monteras och 4 vädringsluckor ska monteras och sättas på plats med automatiska öppnare. Vatten kran och den elektriska panelen ska upp m.m Om några dagar kan mina chiliplantor få komma ut och växa vidare i detta växthus…

Lite info om växthuset.

– 10mm slagtålig kanalplast
– Grönlackerad extra kraftig aluminiumstomme
– Delbar slagdörr, 100cm bred
– Fyra ventilationsluckor
– Integrerade takrännor

Här kan du läsa mera om just detta växthus

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

3 Responses to Växthusbygge Avena-120G.

 1. Anita says:

  Hej
  Vi anlitade en byggfirma vid uppsättningen av vårt växthus Avena 12.
  Läcker in vatten bl.a. i hörnorna och vid luckorna när det regnar. Har du haft
  problem med det? Byggfirman slår bara ifrån sitt ansvar och skyller på hobbyväxthus.
  Med vänlig hälsning
  Anita

  • Stig Häggkvist says:

   Hej. Nej har inga problem med vatten från ovan. Det är viktigt att justera in luckorna så de täcker öppningen.

 2. Stefan Bergström says:

  Otroligt att man kan hitta din fina sida när man googlar på avena från hobbyväxthus. Jag har just tittat på den modellen, men velar lite om att ha glas på väggarna. Hur har du upplevt kvaliteten nu när växthuset varit igång några år. Har du upplevt några nackdelar med kanalplasten? Måste också berömma din blogg, även om jag inte delar ditt intresse för chili…. Kanonsida. Skulle uppskatta att få dina åsikter om detta växthus och tackar på förhand. Vore tacksam om du även skickar svaret till min mail, då jag kanske inte hittat tillbaka till din fina sida. Mvh Stefan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.