Nu ska mina chiliplantor få blomma fritt och ge frukt!

Nu när äntligen mina chiliplantor fått komma ut så hoppas jag de ska trivas och växa sig stora och ge mycket frukt. Jag har plocka blommorna från de flesta plantorna inomhus för att de ska lägga energi på att växa. Några blommor på varje planta har fått vara kvar som jag sedan pollinerat för hand och nu har en del frukter börjat mogna.

På bilderna ser ni Bengle Naga, Dorset Naga, Habanero Habanero Vietnam, Devil´s Rib, Fatalai Jigsaw och carolina Reaper.

Nu när plantorna ska blomma fitt så får de ett näringstillskott med mera Kalium (K) och Fosfor (P) och därför tillsätter jag lite Benmjöl och lite annat godis samtidigt som jag drar ner lite på Kväve (N). Detta för att främja blomning och fruktsättning.

Hur går det med er chiliodling har plantorna satt mycket frukter?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu ska mina chiliplantor få blomma fritt och ge frukt!

 1. Regina says:

  Gick och räknade igår och har ca 150 frukter på väg och lika mycket blommor plus massor med knoppar fortfarande så det ska förhoppningsvis bli en del.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Regina!
   Kul att du fått så mycket frukter och att dina chili blommar för fullt. Mina plantor ska nu med få blomma fritt så jag hoppas att jag med får en massa frukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.