HabaNaga en svårflörtad chili!

Jag köpte några HabaNaga förer från Hot As Hell Seeds i Modesto, California, U.S.A. en chili farm som drivs av Phil Lanza Sr. HabaNaga är en korsning mellan en Naga chili och Habanero Red Savina. Jag sådde några frö den 23 april, 2013, bara ett frö ville gro och den lilla plantan ville aldrig växa när den väl kom upp utan den förblev en dvärg planta.

Jag tänkte faktiskt slänga plantan men envis som man är så fick den stå kvar i sin lilla plant kruka och leva vidare. Och tro det eller nu har den börjat ta fart och växa. Jag planterade om den i dag i en 1,5 liters roskruka och ställde in den i växthuset bland mina andra chiliplantor. I bland lönar det sig att vara envis.

Får den frukter så ska jag ta fröer och så dem för att se om de plantona kommer att vara lika envisa som denna lilla HabaNaga varit.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to HabaNaga en svårflörtad chili!

 1. Sven T says:

  Hej Stig!
  Använder du i allmänhet frön från egna frukter när du sår efterföljande säsong? Hur upplever du grobarheten jämfört med köpta frön?
  Mvh Sven

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Sven!
   Jag tar både av mina egna fröer och köper nya fröer till nya sorter. Jag tycker grobarheten är nästan 100% på mina egna fröer med några undantag för några korsningar som jag själv fixat och de blev tydligen sterila för inget frö ville gro. Även de köpta fröerna brukar gro bra, jag har ju värmematta och kan hålla en hög temp (27 – 30) och det gör att de gror lättare och mycket snabbare. När det gäller HabaNaga plantan så grodde fröet snabbt och blev en liten dvärg planta men sedan tog det flera månader innan den började växa igen, märkligt men så blir det tydligen ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.