Nu när hösten kommer så är det tid att skörda de olika chilifrukterna. Många har nu mognat men många får vara kvar på plantorna några veckor till så de hinner mogna ordentligt. Sedan är det dags att städa ur växthuset inför vintern.
I dag var det Dorset Naga, Bengle Naga, Fire, Trinidad Morovas, Fatali Jigsaw, Habanero Pastel m.fl som skördades.
Fröer finns för er som är intresserade bara att kontakta mig.
Hej
Jag är en ny chiliodlare som har hittat till din sajt! Jättetrevlig att läsa! Jag har också en fundering, det verkar ju som man får en stor skörd mer eller mindre samtidigt, har du något tips om hur man bäst förvarar färsk chili för att hålla dem färska längre för matlagning?
//Hanna
Hej Hanna!
Du kan förvara den färska chilin i kylskåpet ett par veckor eller så kan du frysa in i små bitar och ta fram det funkar det med.
Åh, det går att frysa dem! Det var ju toppen. Tack så mycket!