Über 600 Besuche pro Tag auf meiner kleinen Seite. Ich wird durch Verlosung Chilifrö Besuchern feiern.!

Nein, dachte ich, dass meine kleine Seite so gut besucht werden würde. Ich habe die Seite im August 2007 aber es war nicht bis zum Frühjahr 2012 Da es mehr auf meine Chiliodling wurde. Immer Spaß zu teilen Sie ihre Erfahrungen in Bezug auf Chiliodling und können in der Zeit zurückblicken. Jetzt meine Website ein Durchschnitt von 600 Besuche pro Tag (Gestern 664) so viele Leute interessiert geworden in diesem besonderen Anbau von Chili deutlich sichtbar ist. PS. Ich zähle nicht mit Suchmaschinen.

Um dies zu feiern, so dass ich ausziehen werde 5 Samen von diesen 3 Sorten Sorten zu den drei Menschen kommentieren diesen Beitrag geben Sie mir Anregungen, was Sie mehr dazu auf meiner Website wissen möchten und was denkst du über die Seite heute. Ich wähle aus diejenigen, die ich denke passt am besten hier und, die nicht bereits vorhanden.

Diese 3 Arten ist, was Sie in Ihrem Postfach erhalten können.

Trotolino Ambruso gelb (Capsicum annuum) Ein Medium-hot Chili, die ist gut zu trocknen und bilden ein Pulver. Die Pflanze wird über sein. 60 cm hoch und wachsen auf dem Balkon oder in einem hellen Fenster drinnen.

Chilhuacle Negro (Capsicum annuum) Ein Medium-hot Chili perfekt auf ein lecker Chili Pulver machen. Ein wenig mehr ungewöhnliche Chili, der nur in der Region Oaxaca im südlichen Mexiko wächst.

7 Topf weiß (Paprika-cinense) Eine heiße chili. Die Anlage erzeugt reichliche Frucht, die langsam von hellgrün bis weiß heranreifen. Eine 7Pot, die nicht so häufig ist, und ich wird Jahreszeit wachsen. 2014.

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in Chili-Anbau. Fügen Sie den permalink zu Ihren Favoriten hinzu.

36 Antworten zu Über 600 Besuche pro Tag auf meiner kleinen Seite. Ich wird durch Verlosung Chilifrö Besuchern feiern.!

 1. Azad sagt:

  Es wäre lustig, Scoville-Werte für das Chili zu sehen, die Sie zur hand haben. Damit wissen Sie, etwa wie stark diese sind.

 2. Linie Laurin sagt:

  Spaß und Glückwünsche auf eine gut besuchte, aber wie sie sagen: ” Sie bekommen, was Sie verdienen” Gör man något bra så så märks det 🙂 Mycket bra läsning finns det redan här. Ich selbst bin ein Züchter mit ständigen Mangel an Zeit und ist daher oft an gebrauchsfertigen Lösungen ausgeliefert. Ich habe selten Zeit um mich zu testen und setzen viel Zeit auf DIY der Licht-Test ist daher sehr gut und lohnt sich für eine, die schnell brauchen, um herauszufinden, was funktioniert und was lohnt sich zu kaufen oder nicht. Jag skulle tycka det vore trevligt med motsvarande Standard plantjord test där man kunde få en odlingsjämförelse på plantor som odlas i olika färdiga köpejords sorter 🙂 Kanske ett projekt för kommande vinter 😉

  Annars tack för en trevlig och informativ sida!

 3. Sven Börjesson sagt:

  Tycker att den är kanon. Eftersom jag är ovetandes nybörjare vilket årets resulat tydligt talar för, så hade jag gärna sett en strukturerad FAQ sida. Inte för lyckade saker, utan för misslyckade odlingar.
  Letar efter orsaker till att mina odlingar inte gick min väg. Fick ex inte ett enda aji omnicolor för att gro, fick ut 2 st poblano av fem plantor osv, undrar fortfarande varför Nagan inte fruktade förrän nu osv.
  Vad missade jag längs vägen.
  Kort en felsökningsguide.
  Tack för alla tips/Sven

 4. Ida Forsberg sagt:

  Hallo! jag kan ärligt säga att jag inte varit runt på din sida så mycket, men det jag sett av den är mycket intressant och kul läsning! Jag gillar folk som verkligen ägnar sin tid åt sina intressen och jag avundas er! Jag skulle också vilja hitta en hobby jag brinner för! Mycket !
  Ha det bra och fortsätt i dina takter med chilin! mvh Ida

 5. Jonas sagt:

  Roligt att det är många som besöker sidan! 🙂 Jag tror det beror på att du delar med dig av din kunskap om chilis på ett bra och enkelt sätt, som folk kan ta till sig och prova själva. Många bra bilder gör också intrycket bättre!

  Det enda jag saknar med sidan är kanske några chili-recept, t ex tips på såser eller övriga användningsområden. Det kanske finns på sidan, men jag har inte hittat det

  Fortsätt i samma anda! 🙂

 6. Ramona Källström sagt:

  Kollar din sida nästan dagligen för att se om det har hänt något. Mycket bra information för novisen och den som har hållit på länge. Jag gillar starkt att du är nyfiken av dig och går till botten med olika testerbelysning mm. Att sidan är välstrukturerad är en stor pluss.

  Vad jag skulle veta mera om? Jag skulle gärna att du och andra i Chiliklubben oftare skrev vilka Scoville poäng som gäller för de chiliplantor ni skriver om, speciellt om det handlar om en längre lista över sorter. Det behöver inte vara exakt, det kan rör sig om intervaller. Vad man betraktar somhett”, “mild”, “ganska hettär annars mycket subjektiva termer. Själv är jag inte ett dugg intresserad av att odlamilda” Sorten. Det är klart man kan kolla själv men jag önskar bara…..
  Keep up the good work!

 7. John-Schiller sagt:

  Grattis Stig det förtjänar du!!

  Nåt jag skulle vilja se är artiklar med historik bakom chilisorter, som uppkomst, ursprung, roliga anekdoter och så vidare.

 8. Regina sagt:

  Det mesta finns ju redan här men som jag såg att fler nämnt, “scoville lista” und “felsökningschema”.

  Scoville listan kanske är mer för den framtida klubbsidan dock, göra typ en Wiki me information om sorterna vi har i klubben,
  Name, art, ursprung, scoville rating (om information finns), smakbeskrivningar, foton i olika stadier, “chili testvideos mm
  Och för mer sällsynta sorter kanske information om vart man kan få tag i frö och i vissa fall kanske en liten notis om vilka i klubben som har fröer/frukter (om dessa vill lämna ut informationen)

  Men en ungf SHU siffra för sorterna som beskrivs vore trevligt.

 9. Anette K sagt:

  Jättefin sida som jag ofta besöker. Saknar inte så mycket, lite recept kanske?

 10. Britta Svensson sagt:

  Grattis Stig och tack för all kunskap som du delar med dej och allt arbete du lägger ned för klubben. Jag sådde min första chili i slutet av jan-13 och har använt mig av din sida som ett uppslagsverk. Då jag är så ny och har en liten hobbyodling hittar jag i stort sett vad jag behöver där, om inte ställs frågan till chiliklubbens deltagare. Jag väntar på din bok om chiliodling!!

 11. Haralambos Amanatiadis sagt:

  Hei Stig.
  Även jag som många började minchilikarriärgenom att grunligt läsa dina inlägg här på sidan. Dina tips räddade hela min chiliodling i början av året.

  På din sida står det att du även är väldigt intresserad av matlagning. Så det jag saknar på sidan, dels recept på såser och kryddblandningar, men även recept på maträtter. 🙂 vilka frukter passar till vad osv.

 12. En underbar sida detta och ett stort informationsflöde. Det som verkligen skullespicy upsidan vore kanske en chilidatabas.

 13. Stefan "Ztubben" Mäki sagt:

  Vad jag skulle vilja se mer utav är tester du verkar prova en hel del chilirelaterade grejer (Jord, Licht & gödning osv).
  Även en samlad info från frö till frukt vore intressant med lite att tänka på i varje steg.
  Har lyckats hålla liv i mina plantor denna sommar men tyvärr inte fått någon som helst avkastning och är övertygad om att jag gjort nåt fel.
  Skulle kunna fråga mig fram vid varje steg men vill ju inte vara till besvär så en listachiliodling för dummieshade passat mig.

 14. Annika Lindqvist sagt:

  Jag tycker att du har mycket intressant och matnyttigt på sidan. Det jag skulle önska är mer om olika sorters ohyra, och bekämpning av dem.

 15. Martin sagt:

  Lite trevliga recept skulle vara trevligt att se.

  Ha en fortsatt bra dag.

 16. Ann-Lis Hermansson sagt:

  Mycket matnyttig sida och rolig att besöka. Öskningar vore en alfabetisk lista med sorter och foton samt smak o styrka. Dessutom en annan sortering, att man kan välja t ex milda och få listat alla milda i bokstavsordning osv. Det är ju olika vad man söker olika gånger så om det är flexibelt är väldigt bra. T ex kan man kanske göra så att man vidklickpå en rubrik i en kolumn i tabellen sorterar enligt den. Något annat som vore trevligt vore endags att göra nu” – typ kalender, så man kan hålla reda på när man ska så de olika sorterna osv.

 17. LILO sagt:

  Som andra skrivit en uppdelning i mild-lagom-het-dunderhet. Jag håller mig gärna i mitten av denna skala.
  Kanske lite om vad du använder all din frukt till, jag som ändå äter en hel del, kan inte för min vildaste fantasi förstå hur du kan göra av med allt du odlar.
  Alltid när jag berättar om chiliklubben nämner jag Nestorn Stig 🙂

 18. Stefan Anderberg sagt:

  Jag hittade till denna mycket informativa sida när jag sökte efter växtbelysning åt min fru i våras och den information jag hittade här var mycket intressant då jag själv är en riktig diy:are.
  Så pass intressant att jag började läsa om din chiliodling också vilket jag inte funderat över tidigare.
  Detta gav att jag fortatte söa infomation om chiliodling och återkom till din sida då och då och faktum är att detta gjort mig så intresserad att jag planerar att starta upp med egen odling i februari.
  Det roliga är att jag en morgon för ett tag sedan satt och läste Corren och fick se ett reportage om en Chiliodlare i min närhet.
  Läste och rev ut artikeln då det fanns en websdress till dennes blogg. Döm om min förvåning när jag såg var jag hamnade 🙂

  Det jag skulle vilja läsa mer om är vad dom olika sorterna passar till i matlagningssammanhang.
  Även gärna, som flera redan nämnt, recept samt styrka.
  Skulle gärna se mer om olika projekt liknande tidigare om belyningsarmaturer men även lite om temperaturreglering och bevattningssystem om det är något som du använder dig av.

  Nu ser jag fram mot att påbörja min egen odling!

 19. Kevin Tervala sagt:

  Du har en kanon sida med tips o trix!
  En felsökningsguide vore kul med bilder på ex hur bladen kan se ut vid viss näringsbrist, För nära ljuskällan m.m.

 20. Peter Söderberg sagt:

  Hallo,

  du har redan en bra sida men det du skulle kunna lägga till är mer information om sjukdom och odjur som drabbar chilin. ( gärna med bilder så man kan se hur det ser ut.) Sen uppskattar man ju givetvis recept samt vilka chilis som passar till vilken maträtt. Sen ser jag att du verkar bygga ljusställningar mm så ritningar kan ju vara bra också. Många hälsningar Peter

 21. Catherine sagt:

  Hallo!
  Din sida är så informativ och lättöverskådlig så jag förstår mycket väl varför den är så välbesökt.

  Det jag skulle önska är ytterligare två flikar längst upp. En med tips på hur man tar tillvara på chilifrukterna efter skördtorkning, pulverisering m m. Den andra fliken skulle vara dina favoritrecept på maträtter med chili.

  Hälsningar Katarina

 22. Micke sagt:

  Tar upp tråden från en annan odlare här innan. Du borde göra en bok. Jag skriver en massa o har publicerat ett par böcker.stället gärna upp och skriver ner din historia.

 23. Thomas svensson sagt:

  Håller med stefan winger
  En databas sorterad på art styrka växthöjd lätt/svåodlad mm

 24. Stephen dunkley sagt:

  I would like to know more about topping with some pictures and even a video. also a more detailed watering one from seed to harvest type because some people still have problems watering.

 25. Stephen dunkley sagt:

  also I think your page is wonderful. its an inspiration to new growers like me and more detailed and informative than all other sites

 26. Michael sagt:

  Hallo, hamnade här när jag letat runt på olika chili-sidor!!, om vad jag ska göra med skördad chilioch hur.
  Rosta-Torka-Frysa in osv.
  Nu har jag inte hunnit läsa igenom allt på din sida … noch. Så har du inget om vad, hur du kan förvara skördad chili, så saknar jag detta och tar gärna mot förslag.
  Nu ska jag fortsätta läsa din blogg.
  Den som söker skall svar finna
  Grüße
  Hälsingland

 27. Patrik Lagerstedt sagt:

  Hallo!
  Detta är en fantastisk sida med väldigt bra information. Vad jag dock kan sakna är lite fler och nya tips på vad man kan hitta på med sin skörd. Många arter är ju rätt produktiva.

 28. Susan Ruhn sagt:

  Skulle vilja veta mer om belysningstestet hur gick det sedan?

  • Stig Häggkvist sagt:

   Angående de ljustest som jag utfört på olika Led belysningar mot lysrör och lågenergilampor så var det ingen led belysning som var bättre än lysrör och lågenergilampor. Det finns vissa Led belysningar som gav samma resultat som om man använder lysrör och lågenergilampor. Observera att jag testar watt mot watt alltså alla belysningar har samma elförbrukning. Jag har startat en ny test med nya led belysningar info kommer inom kort.

 29. Thommie sagt:

  Gärna lite inriktat på alla dom olika namnen som vi prata om genom Facebook. Ex. från chilihead.se “Naga Jolokia” Andra namn för denna chili är bland annat Nagahari, Bhut Jolokia, Bih Jolokia, Borbih, Raja Mircha, Raja Chilli, Mirch, Mircha, Naga Moresh, Naga Morich och Tezpur.
  För er andra så var min fråga till Stig om dettaSom jag förstår det så skall Naga Morich samt Dorset Naga vara samma chili? Varför väljer man att ha olika namn?” Som nybörjare så hängde jag inte alls med på detta men fick ett väldigt bra svar av Stig:
  Dorset Naga är en variant av Naga Morich som förädlats i England så den funkar bättre i lite kärvare klimat samt att den ger även större skörd av frukt, så det är inte samma som original Naga Morich men det är det som är ursprunget från början.

 30. Pia Johansson sagt:

  Jättebra sida, härliga bilder och massvis med råd. Är ny inom chiliodling.
  Här finns nog allt jag behöver.
  Vore bra med någon slags gruppering med hur stark chilin är.
  Alles Gute. Pia

 31. Svanhil Rörset sagt:

  Härligt att hitta andra chili-tokiga som jag 🙂 Är ganska ny i detta trevliga odlandet, men chilen är hos mig för att stanna. Hittade din sida nu och kommer titta in då och då för tips och idéer, gott att ha ett proffs att jämföra sina egna plantor med. Jag vill gärna se om det är några som kan tänkas byta fröer med kanske? Man hittar ju favoriter efterhand, och det är ju sådana man gärna berättar om till vänner och bekanta och de som man gärna använder i mat osv. Detta ser jag fram emot att läsa mig till på din sida och jag har nog en del att gå igenom ser jag. Ser fram emot trevliga stunder med paden och chile-läsandet på din sida Stig. Tack så långt

 32. Jonas Lindqvist sagt:

  Skulle vilja veta mer om odling i tält, om någon har erfarenhet av ljus-isolerade utrymmen och ventilation! Har allt utom fröna så snälla låt mig bli lottad! <3

 33. Anders sagt:

  Mycket bra sida!
  Gillar byggprojekten som ger bra inspiration och guiderna är oslagbara! Vore kul att se lite mer recept exv. chutneys, såser etc.

  • Stig Häggkvist sagt:

   Hallo! Schön, dass Sie wie meine kleine Seite. Det kommer flera byggprojekt samt att jag ska lägga upp en receptsida.

 34. Anna M sagt:

  Så roligt! Herzlichen Glückwunsch!
  Din sida väldigt informativ och tydlig. Har precis börjat med chili och har nog varit inne här ett par gånger om dagen för att dubbelkolla nåt.
  Så otroligt roligt och spännande med chili. Har chili i det mesta där hemma. Det var först när jag besökte Chiligaraget i Nyhamnsläge i somras som jag kom på att jag borde odla själv hemma. Har haft turen och få tag på en lägenhet med en stor takterrass så nu blir chilioas där i sommar.
  Tack för alla dina tips och råd och för en fin sida.

Hinterlasse eine Antwort

Ihre e-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Pflichtfelder sind markiert *

Diese Seite benutzt Akismet, Spam zu reduzieren. Erfahren Sie, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet wird.