Nu har det gått 29 dagar i testet mellan Led 18W vs Lågenergi 20W

Nu har det gått 29 dagar sedan testet började och det är ingen tvekan om vad jag tycker är bäst belysning av dessa två alternativ om man vill driva upp chiliplantor. Om man nu vill driva upp sina plantor under led belysning så skulle jag rekommendera en belysning med blå och vita led. Observera att detta handlar om uppdrivning av chiliplantor inte om odling av chili inomhus.

Jag är lite förundrad över att man på så många ställen på webben kan läsa att dessa lampor med massor med rött och lite blått led ljus ska vara så överlägset bra. De är enligt min mening inte alls så bra för uppdrivning av chiliplantor utan det går till och med bättre att driva upp plantorna under lysrör och lågenergilampor med rätt färgkod som dessutom är billigare i inköp. Drar inte lysrör och lågenergilampor mera enerigi då? Nej de gör inte det så det argumentet sämmer inte.

Obs: det har visat sig att vissa Led belysningar för växter inte alls ger den effekt/energi till plantorna som man kan förvänta sig. Den led lampa jag använder i detta test står det 18W på men den ger bara 10,9W och detta är tydligen för att lampan ska hålla en längre tid. Jag tycker att det är lite att luras men vill ju veta det riktiga effekten inte vad lampan skulle klarar av att leverera om den gick på full effekt.

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in Chili odling. Fügen Sie den permalink zu Ihren Favoriten hinzu.

2 Responses to Nu har det gått 29 dagar i testet mellan Led 18W vs Lågenergi 20W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.