Plantera en liten chiliplanta i stor kruka!

Visst går det bra att plantera en liten chiliplanta i en stor kruka med mycket jord. Det finns några saker som man bör tänka på. En stor kruka håller mycket vatten och det är viktigt att vattna på rätt sätt för att lyckas. Blir jorden för blöt kan den lilla plantans rötter skadas och då dör plantan. Här använder jag en 25 liters kruka.

Jordblandning: En lucker humusrik jord blandas med ca 10% perlite eller små leca kulor. Fyll en odlarkruka med ca 10% av jordblandningen. Grund gödning. Häll i ca 1/2 dl hönsgödsel pellets och 2 m.sk EpsomSalt eller 1 dl. Bat Guano och 2 m.sk Neem strö samt 2 m.sk EpsomSalt, jag använder den senare av dessa 2 blandningar.

Fyll på med jord upp till krukans kant. Gör en grop i jorden och sätt ner plantan. tryck till lätt. Vattna försiktigt bara runt plantan. innan du vattnar nästa gång känn efter så att jorden runt plantan har börjat torka upp. vattna på detta vis de 3 – 4 fösta veckorna.

Efter 3 – 4 veckor har rötterna etablerat sig bra och då kan du vattna igenom hela krukan. lyft på krukan och känn på dess tyngd på så sätt kan du avgöra när det är dags att vattna igen. Låt aldrig jorden torka ut helt.

Tänk på att plantan behöver ljusenergi för att kunna etablera sig väl i krukan så den måste få extra belysning nu när dagsljuset inte räcker till.

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in Chili odling. Fügen Sie den permalink zu Ihren Favoriten hinzu.

3 Responses to Plantera en liten chiliplanta i stor kruka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.