Näringsvattna på rätt sätt i krukor!

När man vattnar sina chiliplantor som står i kruka så är det viktigt att man vattnar igenom dem men tempererat vatten och sedan vattnar med näringsvatten. vattnar man igenom krukorna direkt med näringsvatten så riskerar man att mycket av den näring man tillför rinner ut och det är ju inte meningen med det hela.

En bra sammansättning av NPK till chili är N-3 P-1 K-5. vad du använder för fabrikat spelar inte så stor roll utan det är vad näringen innehåller som har betydelse.

Vid blommning kan man öka P och K till P-2 och K-8 – 12 så gör jag.

Här kan du se en film hur jag näringsvattna

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Näringsvattna på rätt sätt i krukor!

 1. John says:

  Hejsan
  Vattnar du varje planta 2 gånger om dagen? Mina plantor växer i 25-liters krukor och jag har bara vattnat dem varannan vecka sedan de kom i dessa krukor – är det alldeles för sällan då?

  • Stig Häggkvist says:

   Hej John!
   Om jag vattnar 2 ggr. beror ju mycket på vädret men oftast får jag göra det. Jag har ju krukor från 4 liter till 65 liter i växthuset och 65 liters krukan behöver jag inte vattna så ofta men de övriga även vissa 25 liters krukor då plantorna är så stora att de fyllt krukorna med mycket rötter. Man ska ju vattna med förnuft och efter växternas behov. jag låter aldrig mina plantor torka ut utan jag ser till att de har jämn tillgång på vatten. Även om jag skulle vattna en planta som egentligen inte behöver vatten så rinner det ju ändå ut så plantan tar ingen skada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.