Pimenta Da Neyde en vacker chili från Brasilien!

Den 6 december så sådde jag frön av Pimenta Da Neyde i rotningskuber. Det tog bara 7 dagar för frön att gro. Jag lyckas nästa alltid att få chilifrön att gro snabbt i detta medium och har därför fortsatt att använda dessa små kuber.

Pimenta Da Neyde är en fantastiskt vacker chili som kommer från Brasilien. Det är en korsning mellan C.chinense och C.annuum. Plantans stam och blad får vackert lila färgade inslag. Även blommorna är lila. frukterna blir heta och lila. Det som är lite ovanligt är att de behåller den färgen även som mogna.

Pimenta Da Neyde är en trevlig sort som går att odla både i stora krukor eller små. Perfekt för dig som vill ha en liten vacker planta på fönsterbrädan eller en större på altan, växthus m.m.

Här på min sida kommer du få följa denna sorts utveckling samt se hur jag kommer behandla den för att den ska kunna växa sig stor och ståtlig och förhoppningsvis ge många vackra lila frukter i höst. På sista bilden är plantan 16 dagar gammal.

This entry was posted in Chili odling and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pimenta Da Neyde en vacker chili från Brasilien!

  1. Daniel says:

    Hej Stig! Jag har sått cirka 20 frön i Root riot, samtliga grodde och det gick även fort. Men sedan så har det gått väldigt långsamt att utveckla karaktätsbladen. Jämför jag med frön som jag sådde i jord så tog det längre tid att gro i jord men därefter har dom utvecklats mycket snabbare. Har du upplevt att det tar lång tid i mellan hjärtbladen och karaktärsbladen i Root riot? Står i temperatur på 19-20 grader och belysning 15 timmar/dag. Har duschat dom med formulex 1 gång per vecka. Tack för en bra sida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.