Hacka Habanero frukter och vitlök fint
Lägg Habanero frukterna och vitlök i matberedare eller mixer o mixa allt.
Tillsätt vinäger, honung, vatten och salt, mixa allt till en slät massa
Häll blandningen i en stor kastrull och låt allt koka upp snabbt. Minska värmen och låt sjuda ca 5 minuter på låg värme
Häll tillbaka den varma blandningen i matberedare eller mixer, bearbeta allt ca 1 minut. Häll tillbaka allt i kastrullen.
Blanda majsstärkelse i en separat kopp med en matsked vatten och häll i den sjudande blandningen, Rör om så allt blandas väl.
Låt allt sjuda ca 10 minuter för att få rätt konsistens, den ska vara lite trögflytande. Om såsen blir för tjockt, kan du lägga till lite mer vatten eller juice.
Fyll såsen i väl rengjorda flaskor, sätt på kork.
Ställ flaskorna i en bunke eller kastrull med kallt vatten så de får svalna snabbt. Förvara i flaskorna kylskåp. Hållbarhet i kylskåp ca 2-3 månader.
Denna Hot Sause blir bättre om den får stå och mogna någon vecka i kylskåp. Vill du ha en mildare Hot Sause ta då bara 2 Habanero frukter och öka vatten eller juice mängden.