Chimichurri en smakrik kall sås!

Chimichurri är en smakrik kall sås till kött (läggs vanligtvis uppe på köttbiten vid servering) som även kan användas som marinad till grillat. Såsen är ursprungligen från Argentina men är även vanligt förekommande i Mexiko och andra länder i Sydamerika.

Detta är min variant av Chimichurri där jag använder färsk chili, det går även att använda torkad malen om man föredrar det. Styrkan är beroende av vad man använder för chili och även hur mycket. Det är bara att testa med olika chilisorter som Habanero, Jalapeno, Serrano eller vanlig spansk peppar tills du hittar din favorit.

This entry was posted in Mina Recept. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.