Chicken itza en Habanero hybrid som jag odlar i år

Chichén Itzá är en hybrid habanero som mognar från grönt till orange. Den får mogna frukter några veckor tidigare en många andra vanliga Habaneros. Ganska het ca. 180.000 SHU

I dag var det dax för de små Chicken itza plantorna att få komma ner i mindre plantkrukor med näringsrik jord. Även denna sort av chili är ny för mig och den ska bli intressant att föja dess utveckling.

Jag har några plantor över om du är sugen på att odla denna sort i år.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Chicken itza en Habanero hybrid som jag odlar i år

 1. Mats says:

  Låter på sätt och vis som en spännande sort (även om det handlar om en F1 snarare än en stabil sort), men efter lite läsning upptäckte jag att företaget som denna sort kommer ifrån i sin tur ägs av Monsanto, som jag definitivt inte vill stödja på något sätt. Synd! Finns mer info om vilka sorter det gäller här:
  http://www.organicauthority.com/organic-gardening/gardeners-beware-dont-plant-these-monsanto-fruit-a-veggie-seeds.html

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Mats!
   Intressant! Då jag har bytt till mig dessa frön så har jag inte stöttat företaget “Monsanto” finansiellt. Jag fastnade bara för denna hybrids utseende och det var därför jag blev intresserad av att odla den. Jag såg att även chilisorterna Caribbean Red och Hungarian Yellow Wax var med på listan och dessa två sorter är ju ganska poppulära bland hobbyodlare av chili.

 2. Mats says:

  Ja. Fast läser man noga så står det ju “Hungarian Yellow Wax Hot”, med “Hot” på slutet. Vet inte om det är samma som vanliga “Hungarian Yellow Wax”, utan “Hot” på slutet, eller om det är något annat. Carribean Red står ju dock exakt så som du skriver det, så där verkar det ju eventuellt handla om just den sorten.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Mats!
   Jo det kan nog vara så som du skriver att Hungarian Yellow Wax inte är samma sort som ”Hungarian Yellow Wax Hot” men så här säger vissa sidor om den sorten, Hungarian wax är även känd som “hot yellow” eller “hot wax” så det kan ju vara samma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.