Canario Rocoto en ny bekanskap för mig!

Jag odlar inte enbart super heta chilis utan här är en ny bekantskap för mig “Canario Rocoto” enligt många ska denna chili vara mycket god och ska ätas färsk och man bör låta dem mogna på plantan innan man plockar dem. Detta är ingen mild chili utan ska ha bra hetta. Plantan får lila vackra blommor och frukterna har svarta fröer.

Jag har fröer kvar till denna sort om någon vill testa att odla den. Finns i “Mina fröer” Finns den inte så har de tagit slut för jag har bara 12 fröer kvar. Det ligger 3 fröer i varje påse.

Har du odlat denna sort?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Canario Rocoto en ny bekanskap för mig!

  1. Mats says:

    Jag odlade denna sort 2012. Hade en enda planta som jag sen planterade ut utomhus över sommaren. Den blev ganska stor. Större än många andra sorter som också stod ute under samma växtförhållanden. Men den hann inte ge någon färdig frukt innan hösten kom. Jag brydde mig inte om att gräva upp den igen och övervintra. Tog inte heller sticklingar. Har dock just nu fem nya plantor på gång, planterade från frö. Ska ge den ett försök till. Planterade den något tidigare i år än vad jag gjorde förra året, för att ge den lite mer tid att växa till sig innan sommaren.

    Som du säkert redan vet så är denna sort hårig (pubescens). Det ser lite roligt ut tycker jag!

  2. Stig Häggkvist says:

    Hej Mats!
    Jag planterade även mina fröer tidigt i år och det ska bli intressant att följa dessa plantors utveckling. Berätta gärna senare om hur det går för dina plantor och om det blir någon frukt i år. Ja visst är de vackra de håriga bladen. Dessa sorter som är lite håriga tål även lägre temperatur än de flesta andra chilisorter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.