Stora fina vita blommor på Hot Apple!

Här är en av mina milda chili som jag odlar några plantor av i år. Hot Apple eller “Hungarian Apple Pepper” som den också kallas. Den kommer att få runda röda frukter med tjockt fruktkött, söt och saftig ganska mild men det finns lite hetta ändå.

Denna sort har stor vita vackra blommor och växtsättet är som många annuum sorter lite mera långsträckt, trädliknande. Jar har toppat några av dessa plantor för att de ska förgrena sig bättre men de plantorna kommer att blomma senare. Dessa köttiga Hot Apple frukter ska jag lägga in i en god lag efter att jag gröpt ut alla fröer.

Har du något bra recept på en god lag att lägga in chili peppers i?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

3 Responses to Stora fina vita blommor på Hot Apple!

 1. Robert says:

  “Alma paprika”, kallar vi dessa hemma (sambo från Ungern). Alma = äpple på ungerska. Helt suveräna att ‘pickla’ men även som skapta för att sätta på ett grillspett och grilla!

 2. Stig Häggkvist says:

  Hej Robert!
  Jo precis som du säger så kallas den även ”Alma paprika” Jag ska som du nämner även testa att grilla några i sommar då jag även er ett BBQ freak!

 3. Fredrik says:

  Nu ser jag här att det var ett tag sedan inlägget, men jag rekommenderar faktiskt en helt vanlig ättikslag. Ni vet, sån som mormor gjorde ättiksgurka i. Ättikssprit, socker, vatten och en hel drös med persilja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.