Dorset naga frukterna börjar komma nu!

I år har jag 3 st Dorset Naga plantor en övervintrad och 2 st nya från frö. Jag ska ju tävla med mina plantor från frö i CHILLI CHALLENGE: How many chillies can YOU grow on one Dorset Naga plant som anordnas av Sea Spring Seeds i England.

Tävlar gör jag bara för skoj skull för jag har nog ingen chans. En av mina plantor har just nu ca 140 frukter och den andra blommar för fullt. Ja vi får se hur många frukter jag kan få fram på en planta lite över 200 st ska nog inte vara några problem men att komma upp i 1000 frukter det kan man ju glömma direkt. Jag har till den 15 oktober på mig att få fram många frukter.

Här är en länk till tävlingen: CHILLI CHALLENGE

Här testar Pierre Carlsson en av mina Dorset Naga frukter som i år har blivit rejält heta!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Dorset naga frukterna börjar komma nu!

 1. Pierre Carlsson says:

  Jo tack, den va det bett i! Men också väldigt god, söt och fruktig, inte det minsta bitter..

 2. Hej Stig

  Är det på din övervintrade Naga som du har så mycket frukt? Får man fråga hur det går med de du planterat i år och dessutom hur du skolade om plantorna, vilka storlekar på krukor.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Anders! Den Dorset Naga planta som jag har mest frukter på just nu är en av årets plantor då det måste vara det för att få tävla med plantan. Jag har 3 stycken Dorset plantor var av en är en övervintrad från förra säsongen och den håller just nu på att både blomma och sätta frukter du den fick komma ut sent i växthuset för att börja blomma. Jag skolar om i 3 till 4 steg först 8×8 cm plantkruka sedan 1,5, 4, 10 och slutligen 20 eller 25 liters krukor. Den planta som jag tävlar med sitter i en 10 liters kruka, de två andra plantorna i 20 respektive 25 liters krukor. De två plantorna som är utanför tävlingen kommer även de att producera mycket frukt men frukterna verkar bli mindre i storlek än på min tävlingsplanta.

   • Det låter helt kanon med att den kan få sån avkastning i 10 liters kruka. Jag odlar bara inomhus (med undantag för min lilla balkong) och måste begränsa mina plantor lite. Tror dom blir för buskiga i 20 liters. Går givetvis att klippa ner plantan men om jag kan köra i mina 11 liters krukor så vore det toppen. Ser fram emot att plantera min Dorset Naga Orange så snart jag får plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.