Snigelfällor!

Jag fick ett tips av Robert-Jan Massier (Pepperseeds, Amsterdam) att man kunde göra snigelfällor av vanliga engångsmuggar som man gräver ner så att toppen på överdelen på muggen är ca. 1 cm över jordytan, inget nytt tips egentligen för flera äldre odlare här på kolonin har berättat att öl lukten drar till sig sniglar. I dag var det dax att testa detta tips. Hur gör man då?

Jo man gräver ner en plastmugg (jag grävde ner 6 st)  sedan fyller man muggarna till hälften med öl. Lukten av öl ska tydligen vara oemotståndlig för sniglarna, de klättrar över muggkanten och trillar ner i ölen och drunknar. En mugg per kvadratmeter ska enligt experterna vara tillräckligt. Nu är det bara att vänta och se om detta hjälper mot de chiliblads ätande monstren!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.