Även detta år gror jag frö i Root Riot® kuber.

Jag älskar dessa små Root Riot® kuber. Jag sår alla mina fröer nu mera i kuber. Det gror bra och det är sedan så lätt att skola om dem till kruka med jord. Det är bara att trycka ner frö i det lilla hål som finns i mitten av kuben vill man så 2 frö så gör man ett hål till. När plantorna grott och fått sina karaktärsblad så delar man kuben och vips så har man 2 plantor att skola om till jord i kruka.

Det är viktigt att man tittar till sina små kuber varje dag, har man dessa på värmematta eller på en varm plats kan de torka ut snabbt. Vid vattning kan man som jag gör doppa dem i ljummet vatten och klämma ur dem lätt. Man kan även hälla lite vatten i det tråg som man har kuberna i och låta dem suga upp vatten, häll bort överflödigt vatten när kuberna fått tillräckligt med vatten.

Lite info om Root Riot®

Root Riot® kuber är gjorda av komposterat organiska material, och har en svampliknande textur som både håller luft och vatten för snabb rottillväxt. Root Riot® kuber går bra att använda för både sticklingar och frön. Root Riot® kuberna innehåller mikronäringsämnen och biologiskt aktiva ingredienser för bättre rotutveckling.

Vill du köpa dessa kuber så finns de här: pepsbutik

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Även detta år gror jag frö i Root Riot® kuber.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.