Gro frö!

Så här gror jag mina fröer!

Jag använder mig av en värmematta med termostat samt ett litet drivhus i plast när jag gror mina chiliföer. Många chilisorter gror bra i vanlig rumstemperatur men många av de hetare chilisorterna kräver mera värme för att komma igång. Genom att ställa mitt drivhus på värmemattan och ställa in termostaten på 30 grader så kan jag hålla en jämn och hög jord temperatur och det gör att fröerna gror fortare.

Jag använder mig av ett pluggbrätte med celler som jag fyller med såjord och vattnar. Fröerna placerar jag på jorden och trycker till dem lite lätt, jag sår ett frö i varje ruta. Det är viktigt att jorden inte torkar ur så jag vattnar när det behövs med ljummet vatten som jag har i en pumpflaska som ger en fin vatten dimma över jordbädden.

Jag sår även fröer i små kuber av ett organiskt svampmaterial. Det är ganska praktiskt för när karaktärsbladen utvecklats så flyttar jag över hela kuben till en kruka med jord som plantan sedan får växa vidare i till det är dax att skola om i större kruka.

Jag har även belysning över mitt drivhus även om detta inte behövs men jag tycker att det går bättre genom att tillsätta ljus redan från början.

Det tar mellan 7 – 35 dagar för fröerna att gro och ibland ännu längre så man måste ha tålamod!

Comments are closed.