Isolera chili för att få sortäkta frö!

Då man har så många olika sorters chiliplantor på liten yta (mitt chilihus är bara på 5 kvadratmeter) så kan ju plantorna faktisk korsa sig med varandra. Om man tar frön från sina frukter och sedan driver upp plantor så kan man bli glatt överraskad när planta bär frukter och inte alls ser ut som den sorten man trodde att man drivit upp.


Vill man vara säker på att chilin inte ska korsa sig så måste man isolera chiliplantans blomma innan den slagit ut. Det kan man göra på många olika sätt, en del sätter lite snabblim på blomman så den inte kan öppna sig. Jag använder mig av en vanlig nylonstrumpa som jag klipper till och sedan trär över blomman. Jag sätter sedan en gummisnodd eller knyter ett litet snöre runt så det blir tätt.

Isolerar du chili? Hur gör du?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.