Vinterförvaring i källaren för mina chiliplantor!

Nu har jag fixat platsen för vinterförvaring av mina chiliplantor, jag har ett rum bredvid pannrummet där oljetanken en gång stod som jag använder. Det är bara 6 plantor som ska få leva vidare till chilisäsongen 2013 så jag hängde bara upp två lysrörsarmaturer.

Jag använder mig av industriarmaturer med högeffekts reflektorer för att få så mycket ljus som möjligt neråt och något åt sidan. I varje armatur har jag två st 36W (120 cm) lysrör, jag använder mig av lysrör “polylux XLr F36w 840” dessa lysrör fungerar mycket bra både för vinterförvaringen och för uppdrivning av plantor. Ett lysrör som jag tänker testa är “Aquastar T8 36W 120cm – 10 000 K” Det ska vara mycket bättre än de rör som är avsedda just för växter, det är ett rör avsett för akvariebelysning.

Ni kanske undrar varför jag inte använder Ledbelysning för växter, den är alldeles för dyr i förhållande vad man får när det gäller tillväxt på plantorna. Jag har satsat på bra lysrörsarmaturer istället då jag vill belysa en större yta.

Upphängeningen av lysrörsarmaturerna fixade jag med krok i taket och sedan kjedjor ner till de justerbara “Easy Rolls” som jag köpt av Hydrogarden.se mycket smidiga då man lätt kan justera höjden på lysrörsarmaturerna.Jag har en vanlig timer kopplad till belysningen så jag belyser ca 14 timmar/dygn

Plantorna har jag ställt på “Grow Bag – odlingsbricka” modell större för att när man vattnar så rinner överskottet ut ibland. Brickorna är inköpta på wexthuset.com. Som det är just nu så håller jag en temperatur på ca 24 grader men när alla frukter är mogna ska planterna få vila och då sänker jag till ca. 15 grader.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.