Odla chili under lysrör?

Många har frågat mig om det verkligen går att odla chili under lysrör eller om man måste ha speciell växtbelysning. Och visst går det bar att odla under vanliga lysrör om man bara väljer rätt färg kod och låter ljuset vara nära växterna.

Här är min chiliodling i källaren, plantorna står under lysrör med färg kod 840. Plantorna sätter både blommor och frukter samt har gröna friska blad så de mår utmärkt. Nu är det ju inte bara ljus en växt behöver för att må bra utan även rätt näring och mängd vatten i förhållande till hur mycket ljus och värme den får och det kan vara lite bökigare att räkna ut men man lär sig med tiden!

Här kan du se hur dem under lysrören klicka här

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.