Bocob Orange blev namnet på min nya korsning!

bocob

Nu har min korsning fått ett namn “Bocob Orange”. Det är A-M och Göran Westerlund som kommit på detta namn.

Göran Westerlund motivering “Namnet är dels kort och slagkraftigt, dels ger det information om varifrån den nya sorten är sprungen, alltså från sorterna Buht Orange Copenhagen och Orange Blob samt platsen där de med framgång har korsats.”

Jag har bytt ut Motala till Orange som A-M hittade på då jag försöker att få fram en röd och brun variant. Om jag lyckas med så är det bra att ha med färgen i chilins namn. vem vet det kanske kommer att finnas en Bocob Red och en Bocob Chocolate i framtiden.

Denna Bocob Orange är mycket het och kan mycket väl tävla med vissa butar i styrka.

Det kommer ett gäng Bocob Orange i brevlåda till Göran Westerlund och A-M som faktiskt var först med just Bocob Orange. Även jag gör misstag i bland men jag rättar alltid till det.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Bocob Orange blev namnet på min nya korsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.