Jag lottar ut några chilifröer till heta och milda sorter!

tavling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du ha chansen att få dessa 6 olika sorters chili 10 st fröer av varje sort
så klicka nedan för att gå vidare.

Det ända du behöver göra är att skriva ett inlägg här om
varför du odlar eller är intresserad av att odla chili. Jag drar en vinnare den
12 januari 2014. Vinnaren får ett e-mail från mig.

Obs: Du måste även ange din e-post adress då de är
en av dessa som jag kommer att dra en vinnare ifrån.

Lycka till!

Nu har jag dragit en vinnare av alla dessa e-postadresser
och det blev  Helena Degerstedt, grattis!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

68 Responses to Jag lottar ut några chilifröer till heta och milda sorter!

 1. Patrik Hultstrand says:

  Chili är beroendeframkallande! Både äta och odla är ett måste:)

 2. Arne Zachrisson says:

  Har gillat stark mat så länge jag kan minnas, och har man odlat chilin själv så blir det extra gott.

 3. Jeg vil da rigtig gerne vinde frøene 🙂

 4. DE says:

  Jag började odla chili som en del i att jag började odla ganska stor del av vår mat ute på min kolonilott. Då kom det sig att jag ville ha något hemma att pyssla med och chili var perfekt.

  Jag var sjukskriven under perioden jag började med att odla och idag är jag frisk från min panikångest som tidigare styrde mitt liv hårt. Jag tror att odlandet har haft stor del av mitt tillfrisknande då jag kunnat stanna till och verkligen bara känna stunden när jag började odla.

 5. Birgitta Engberg says:

  Jag är nybörjare men har tröttnat på de tråkiga utbud som finns i matvaruaffären. Nu vill jag ha lite hetta i mitt liv.. Ja, eller iaf i maten 😉

 6. Patrik Seeger says:

  Jag tycker om att odla chili eftersom det är så enormt givande att se hur plantorna utvecklas från frö till frukt. Det kräver en balansgång mellan flera olika faktorer som ljus, näring, rätt mängd vattning, tålamod och regelbundenhet. Att det är just chili beror nog på att det finns så många olika former och färger på frukterna. Det är enormt givande att efter allt “jobb” få smaka på en ny sort! Sedan gillar jag namnen på dem också. 😉

 7. Joel says:

  Första året jag odlar chili så är rätt ny på området, gav de ett litet försök förra året men de gick åt skogen direkt, men iår så bannemej ska ja fixa de! De är helt enkelt fantastiskt roligt å inte minst fascinerande att man kan fixa de med billiga lågenergi lampor och lite kärlek

 8. Jonas F says:

  Vore ju uber-najs att vinna lite frö så här i såtider!

 9. Åsa says:

  Åh vad roligt om jag vann 😉 har börjat odla lite chili och tycker det är superkul. Och dessutom gott;)

 10. Lennie Fogelberg says:

  Ett felsteg och jag snubblade över en påse frön av en ännu okänd chilisort. Det var förra året det. Detta året har hemmakontoret och halva vardagsrummet i vår inte allt för stora lägenhet blivit upplyst av vitt sken och under detta noga utvalda frön som gror.

  Ju mer jag läser, undersöker och planterar desto mer ökar mitt intresse. Det börjat att ta över mitt liv 🙂
  Då inte alla förstår att chili är det mest intressanta på jorden är chiliklubben den perfekta gemenskapen då inga andra orkar lyssna!

  Starkt in, starkt ut // Lennie

 11. Möjligheterna med chili är enorm och gemenskapen via chiliklubben på facebook gör det bara roligare med alla tips och råd från de som kan mera än en själv.

 12. Karl-Johan Brink says:

  Att så ett frö och se det växa är fantastiskt kul! Dessutom älskar jag stark mat! Win Win!!!

 13. Peter Svensson says:

  Är novis när det gäller chili o hur det smakar . Dessa sorter har fin färg o utseende . Hade varit spännande o klara av att driva upp o se vad det kan bli. O med stolthet smaka egenodlad chili.

 14. Andreas Eriksson says:

  För att köpt chili ofta är kraftigt besprutad.

 15. Andreas Engman says:

  Vore fint å prova nya sorter 🙂

 16. Ulrika Denny says:

  Jaaaa vad kul! Förra året gick jag igång totalt på tomater. Ska det bli chilins år i år?

 17. Henke Hultman says:

  Det var riktigt intressanta sorter du lottar ut Stickan, dom skulle jag gärna odla i år:)

 18. Therese says:

  Jag håller alla mina tummar på att turen är med mig.

 19. martin says:

  Ja de vore trevligt med lite olika sorter nybörjare som man är.

 20. Är rätt ny på detta med att odla chili men har blivit väldigt inspirerad av chiliklubbens sida och denna sidan. Har nu satt mina första frön enligt konstens alla regler och väntar även en försenad beställning av root riot-kuber och vad vore väl mera passande att sätta i dem än det här 🙂

 21. Jag odlar min egen chili för att utbudet i butikerna är tråkigt. Finns så mycket mer än jalapeno och röd habanero.

 22. Ken klasson says:

  Älskar chili i alla former och är på tok för dyrt att köpa om man skulle lyckas hitta nån bra

 23. Ted says:

  För att jag har tänkt att skapa “chilidjungel” på mina balkonger..

 24. Karin Wahlin says:

  Vore jätte roligt att vinna!
  Är en riktig nybörjare på chiliodling. Förra årets odling blev totalt misslyckad då bara ett par frön grodde. Tänker prova lite flerasorter i år 🙂

 25. Svanhild Rörset says:

  Jag bara älskar chili och att stå vid grytorna…så enkelt är det bara. Blir aldrig trött på att utforska, experimentera och testa olika rätter och chilisorter i alla möjliga varianter.

 26. Johan andersson says:

  Alltid lika spännande med för mig obeprövade sorter, kanske man får testa ytterligare några förutom de som är planerat 🙂

 27. michael andersson says:

  Hoppas kan man ju alltid göra 8)

 28. Ylva Åberg says:

  Skulle vara roligt att testa de sorterna 🙂

 29. Kerstin Rosengren says:

  Vill väldigt gärna vinna……….intressanta sorter som man bara måste ha

 30. Robert says:

  Blir en del chiliodlande och aldrig fel med lite fler fröer då det inte är allt för fett i frölådan! =D

 31. Sven Börjesson says:

  Nu har jag försökt odla en säsong, insåg efter ett tag att detta är betydligt mer kompicerat än att ex odla tomater. Lite mer teknisk odling, men ändå med kärlek till det man odlar.
  Så nu startar vi en säsong som förhoppningsvis är bättre förberedd, bättre påläst och som slutar med större skörd.

 32. benjamin nordstedt says:

  Chili finns i blodet då ja e halv indier.
  älskar att pröva nya sorter både så och äta. C4L (chili 4 life)

 33. Camilla Wiklund says:

  🙂

 34. Per-Erik Gröndahl says:

  De vore trevligt att vinna dom fröerna! De blir en spännande för mig som nybörjare å får tacka för en bra hemsida!

 35. Britta Svensson says:

  Jag vill gärna delta i utlottningen Stig. Det är kul och gott med chili. Har ingen av sorterna tidigare.

 36. Michael Klein says:

  Första året av chiliodlande har skapat ett beroende och en nyfikenhet på nya sorter.

 37. Jesper Cederlund says:

  Jag har börjat fastna i chiliträsket men bara provat dom “vanliga” sorterna i mitt växthus. Skulle verkligen vilja prova lite nytt/jesper

 38. Christoffer says:

  Att följa ett frö från att man lägger det i jorden till att plocka av dess skörd är som poesi av bästa sort.

 39. Rickard jungefeldt says:

  Jag har inte börjat odla än men snubblade in här av en slump när jag sökte på beslysning. Läste lite & det Verkade intressant med chili så idag var jag & köpte krukor minidrivhus och såjord samt beställde frön. Ska bli riktigt intressant . Blir jag fast i detta är det ditt fel 😉 tack för intressant läsning

 40. AnnaMaria says:

  Älskar att så ett frö och att sedan få skörda är underbart. Provar olika sorter för styrka och smak.

 41. Björn Kronander says:

  Odlar chili för att det är gott för både själen och munnen 🙂 det är som terapi, och man får chili..

 42. Hanna Backmo says:

  For att jag blir glad av att ata chili, och annu gladare av att ata egenodlad chili!

 43. Mikael says:

  Det skulle vara roligt med lite milda också. Har stort sätt bara starka.

 44. Jonas says:

  Att se något växa och framställas genom vatten och jord som man sedan kan äta och krydda sina måltider med måste vara en av dem största sakerna i livet och att jag just fastnat för chili i alla dess former måste ha samband med att man älskar smak variationerna

 45. Christer Berglund says:

  Har alltid haft stor passion för stark mat och nu börjat odla egen chili. Och lärt mig massor från Chiliklubben på FB

 46. Niklas Gunnar Solstickan Malmberg says:

  Att odla chili är för mig ett sätt att koppla bort lite från mitt annars rätt stora datorberoende. Med dåliga ätvanor har jag via chiliodlandet även fått mer intresse för matlagning och att äta ordentligt, så det är både psykiskt nyttigt för mig, samt intressant och lärorikt.
  Att jag sen har en viss passion för riktigt het mat är ju en uppenbar bonus, sen är det ju så vackra frukter!

  niklasgmalmberg@gmail.com är mailen jag använder. 🙂

 47. Camilla Wiklund says:

  Skulle va kul och vinna så att man kan ha det i sitt växthus som ska byggas upp nu i vår

 48. Mats Thuresson says:

  Testar gärna lite nytt. Hoppas på tur.

 49. Billy Axelsson says:

  Jag vill absolut prova dessa sorter, dom ser ganska oskyldiga ut men antar att några kan bita ifrån…

 50. Pia says:

  -Ahh…chiliodling är det roligaste som finns. Krafsa fram lite frön ur en färsk en, ta fram krukan med jord och lägg i lite frön…VIPS…har du ett gäng små ivriga plantor som du sen ger bort till människor som behöver lite chilifeeling…..gissa om du blir ihågkommen…och framförallt människor lär sig krydda mat med den fantastiska chilin…. (Y)

 51. Maria Lindgren says:

  Jaa jag vill! Men borde inte…men VILL! 😀

 52. Thommie says:

  För att själv kunna göra egna såser osv.

 53. Helena Degerstedt says:

  Förra sommaren satte jag frön från ett par olika Capsicum annuum och ett par Chinense i jord. Chili visar sig vara en relativt lättodlad växt med en otrolig variationsrikedom i utseende, form och smak. Jag har utvecklat ett “starkt” beroende, och frukostmackor UTAN chili är numera otänkbart. Jag har läst och lärt under året. I skrivande stund tittar 22 olika sorters plantor redan nyfiket upp ur sina krukor (dock ingen av ovan nämna sorter) från två nyinköpta odlingsstationer. Nu längtar jag till våren så jag kan starta upp mitt växthus igen och flytta ut mina nya älsklingar, samt de som jag eventuellt lyckats övervintra under lysrör i tvättstugan. Må gott!

 54. Björn says:

  Har blivit en heltidshobby att odla chili. Klurar ständigt på förbättringar och idéer, lusläser allt som skrivs i Chiliklubben på fejjan, drömmer om massa nya fräna fröer och belysningar.. Haha, helt galet – jag har ju aldrig gillat blommor! Men chili… ojoj =)
  Nu måste jag försöka tweaka min tolerans för capsaicin så jag kan njuta med dom hårda grabbarna (och tjejjerna såklart)!

 55. Oscar Tranberg says:

  Jag har varit tokig i chili sedan en lång tid tillbaka.
  I dagsläget odlar jag inte själv, men får mina “fix” genom Terry på Kernow Chili Farm.
  Har länge varit intresserad av att odla själv, men aldrig riktigt kommit igång.
  Jag tror att ett par frön i brevlådan skulle ge mig en rejäl spark i röven!
  Chili är inte bara en hobby, det är ta mig fan en livstil!

 56. Nej, men vad spännande!! Ja, då hoppas man på tur då!! Lycka till, alla! 😀

 57. Ann-Lis says:

  Vore skoj att vinna lite spännade sorter 🙂

 58. Lennart Estberg says:

  Just lite mildare sorter skulle vara jättetrevligt att ha under mina (dina) lågenergilampor! Även vi som odlar chili får ju del av ljuset från dessa! Jag hoppas på turen!!

 59. Gunnar Thor says:

  Att odla något från frö till färdig frukt och sedan förädla till olika maträtter är fantastiskt. Just chili är en kan höja vilken maträtt som helst från jättegod till gudomlig.Det är en härlig känsla att äta eller bjuda på något man har gjort från grunden.

 60. Anton says:

  Det är en rogivande hobby. Började så smått förra året med en planta och planerar att ha 10-15 under säsongen 2014. Blivit smått besatt.

 61. Babbis says:

  En kollega började odla chili och jag fick några frön. Det var roligt i början när man såg hur plantorna växte, men vändes snabbt till “det här var inte så roligt” när plantorna efter 2 månader inte mådde så bra och började vissna. Då hittade jag till chiliklubben och fick stor hjälp av bland annat dig Stig(no suck up 😉 ) och efter era tips lyckades jag få till en liten skog på bakgården. Så nu har man fått blodad tand och försöker välja ut vilka sorter man ska så till nästa säsong för att tyvärr så får inte alla plats. 🙂

 62. michael orback says:

  1981 i sydafrica åt jag piripiri första gången,sen var det kört.
  odlar chili i växthus nu och ja jag är så fast i det man kan bli.ju starkare ju bättre mer ont
  tror man ju att det inte kan bli fast det blir det ju varje gång man hittar en ny stark sort.
  trettio sorter blev det förra året och över två kilo chili,mums

 63. Gösta Nilsson says:

  Jag testar om jag har tur nu eller om det blir som vanligt.

 64. Anna says:

  Jag köpte en chili på Ica för kanske 5 år sen som jag planterade fröna från. Sedan dess har det bara blivit fler och fler olika sorter varje år. Det är alltid lika kul att upptäcka nyheter 🙂

 65. Sussiluss says:

  Jag odlar chili för att det är så himla tacksamt! Enkelt att odla, gott att äta – behövs inga fler anledningar tycker jag!
  Har visserligen inte provat odla så många sorter än men min trogne vän som jag odlat i många år är Hot Lemon, så god!!!

 66. Johan says:

  Min flickvän odlar -> jag äter.
  🙂

 67. Dan says:

  Chili, en fantastisk mångsidig krydda i livet!

 68. Gick min första matlagningskurs när jag var sju, driver min egna mat sajt och nu odlar jag även min egna chili, tänk så roligt att vinna nya fröer och erfarenheter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.