Biologisk bekämpning av trips i förebyggande syfte!

Nu har jag satt ut Tripsrovkvalster (Amblyseius cucumeris) och Stinkfly (Orius majusculus) i mitt växthus i förebyggande syfte då jag förra säsongen drabbades av trips.

Trips är mycket små insekter som suger ut innehållet i bladens celler. Skadorna visar sig som silvriga fläckar på bladens undersida. Man kan även se små svarta prickar i samband med fläckarna, det är tripsens avföring. Trips angriper även blommorna det visar sig genom att blommor får silvriga gråaktiga blomblad. Trips angrepp på chilipeppar plantor gör att det blir mindre frukt och även deformerade frukter.

Jag sprider ut Stinkfly genom att lägga dem på bladen eller nära stammen så de själva kan klättra upp i växterna. Jag gör samma sak med Tripsrovkvalster. Dessa små nyttodjur är svåra att se då de är mycket små. Det man ser är det medium de levereras i.

En förutsättning för att man ska kunna sätta ut dessa nyttodjur i växthuset i förebyggande syfte är att det finns pollen som de kan livnära sig på om det inte finns några skadedjur. Temperaturen i växthuset bör även vara minst 18 grader varmt.

Här kan du läsa mera om trips samt beställa biologisk bekämpning Lindesro AB.

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in Chili odling. Fügen Sie den permalink zu Ihren Favoriten hinzu.

2 Responses to Biologisk bekämpning av trips i förebyggande syfte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.