Nu är det snart dags att skola om till slutkrukor.

Jag hoppar över många steg när det gäller omskolning av chiliplantor. Både för att
spara plats inomhus och för att jag tycker det fungerar utmärkt att gå till stora krukor med mycket jord om man bara tänker på att vara försiktig med vattningen den första tiden.

Det är först när mina plantor får komma ut i växthuset som jag skolar om till stor kruka
just nu så har de växt sig stora och kraftiga i 13x13x13 krukor.

Vill du se hur jag gör så kolla in denna lilla film där en liten planta får en stor kruka.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu är det snart dags att skola om till slutkrukor.

  1. Johan says:

    Satte mina i slutkrukor för nån vecka sedan, blev kanske lite tidigt med facit i hand men man lär sig av misstag. Dom har minst sagt dragit iväg(har inget växthus så måste stå inne än). Så det jag undrar är om det är okej att låta dom blomma och sätta frukt inomhus nu? Eller kommer dom bli chockade och tappa frukten när dom flyttas utomhus om en månad eller så? Plantorna kanske i bästa fall kan stå ute till mitten/slutet av september på balkongen innan det blir för kallt. Enstaka kan jag ta in, men jag har ett 20-tal plantor.

    • Stig Häggkvist says:

      Hej! ja du kan låta dem blomma och sätta frukt inomhus. Chili sätter frukt när de är redo så ha tålamod det kan ta tid. Det ska inte vara någon fara att sätta ut dem senare de blommar hela sommaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *