Nu är växthussäsongen igång!

I år startade jag mina chiliplantor lite senare än vanligt. Skolade om mina plantor direkt till stora krukor, 35 till 50 liter. Vid omskolning och plantering i stor kruka brukar det ta några veckor innan plantorna sätter fart och växa, beroende på att rötterna måste etablera sig i krukan.

Nu växer det för full och en av mina Yakie Blue x Pink tiger en korsningar som jag med flit låtit blomma så den ger frukt nu. Läcker färg på dessa frukter…

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu är växthussäsongen igång!

 1. Börje Pettersson says:

  Hej, första året med chili. Planterade Jalapeño och Habanero Hot Lemon. Sex frön av varje, alla tog sig! Jag gav just bort några av mina plantor. Jag har faktiskt nöjt mig med mindre krukor, 5L, bl.a. pga utrymmesbrist i lägenhet. Dom har ändå mått bra och på min varma balkong i söderläge denna heta sommar. Dom har växt ordentligt tycker jag och även att dom blommar och enstaka frukter syns också.
  Till min fråga, den som fick några plantor i dag undra om det går att plantera om i större krukor nu när dom redan blommar och visar tecken på fruktsättning. Hon hade tydligen stora krukor från tidigare tomatodling.
  Tacksam för svar som jag kan vidarebefordra.
  Hälsningar Börje

  • Stig Häggkvist says:

   Hej! Det går bra att skola om även om det blommar och finns några frukter på plantan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.