En av värdens starkaste chili Dorset Naga!

Dorset Naga är en av värdens starkaste chili med en ca 661,000 SHU (Scoville Heat Units) för grön omogen frukt och ca. 1,032,000 SHU för mogen frukt. Jag har köpt plantorna av Joy and Michael Michaud på Sea Spring Seeds i Dorset, England.

Plantan kan bli ca 1,5 meter hög men i kruka blir den mindre. Mina plantor är inte så stora än men de sätter många frukter. Dessa plantor ska jag övervintra så nästa chili år så kommer de att få växa till sig i 20 liters krukor och förhoppningsvis bli riktigt stora.

En liten film om chili Dorset Naga av Sea Spring Plants.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.