En chili från Surinam!

Fire (Habanero-typ) Denna chili kommer ursprungligen från Surinam som ligger vid Atlanten i norra Sydamerika . Även dessa plantor har köpt plantorna av Joy and Michael Michaud på Sea Spring Seeds i Dorset, England.

Chilifrukterna är först gröna för att över gå i röd-orange när de är mogna. Styrkan ligger på ca.572,000 SHU (Scoville Heat Units) så det är en het chili. Plantorna kan bli ganska stora men mina är bara runt 45 cm höga men blommar rikligt och har satt frukter. Dessa plantor ska jag övervintra.

En liten film om chili Fire av Sea Spring Plants.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.