Övervintrar mina chiliplantorna inomhus!

Nu har jag tagit in alla de plantor som ska få övervintra i min källare. Plantorna har många chilifrukter som inte mognat än så just nu så håller jag en temperatur på ca. 24 grader i rummet och har belysningen på 14 timmar/dygn. Då det är ganska torr luft inomhus så duschar jag mina plantor varje dag med en vanlig pumpflaska som ger en fin dimma över plantorna och det verkar de tycka om. Plantorna växer fortfarande och sätter både nya blad och blommor men jag plockar bort blommorna då de ej behövs längre.

Jag kommer att sänka värmen till ca. 15 grader när alla frukter är skördade och även dra ner lite på belysningstiden. Några av plantorna kommer jag nog även att beskära något redan nu så de inte ska ta så stor plats inför vintervilan, den större beskärningen gör jag i vår när det är dax för plantorna att börja växa på nytt.

Hur gör du, övervintrar du några chiliplantor?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

One Response to Övervintrar mina chiliplantorna inomhus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.