Nu har jag byggt en chili Cultivation Station!

Jag har sett att det finns små odlings stationer att köpa men reglerbar höjd på belysningen. Då de stationer som jag funnit har varit alldeles för små för min del så byggde jag en själv som jag kan ha 2 st drivhus på eller 2 st pluggbrätten (84 pluggar i varje) Storlek: Bredd 700 mm, Bredd: 600 mm, Höjd 800 mm.

Hur gjorde jag då? Jo först så ritade jag upp min konstruktion i 3D programmet Google SketchUp 8 (Ett enkelt och gratis 3D program) Sen var det bara att fixa fyrkantsrör och kapa till och svetsa ihop allt. Låsningen för höj och sänkningen på Ljusarmaturen fick bli enkel, ett hål men en M8 mutter på svetsad över och sedan en gäng stav med ratt!

Som botten och tak skiva hade jag några bitar MDF Board stående i förrådet så de vara bara att kapa till dem och sedan fästa dem med sättlim. På botten skivan har jag sedan limmat en 10 mm. frigolitskiva som värmemattan ska ligga på, bra att ha isolering under mattan så värmen kan stiga uppåt och inte varma bottenskivan.

Lysrörsarmaturen är en överbliven takbelysning med reflektor från någon offentlig lokal, i den har jag satt 2 st 18W färg 840 och 2 st 18W färg 965.

Jag har ställt min odlingsstation på ett litet balkongbord som ändå skulle tas in för vinterförvaring!

Kostnad för bara odlings stationen med belysning! (värmematta och termostat ej inräknad)

Fyrkantsrör 200:-, 4 stLysrör  100:-, 2 st rattar för låsning av belysningen 40:-, Sättlim 60:- jordad kabel med stickkontakt 5 meter 39:-

Totalt: 439:-

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu har jag byggt en chili Cultivation Station!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.