Gör eget chili pullver!

Jag har en elektrisk tork där jag kan torka mina chilifrukter men den använder jag till de chilifrukter som har lite tjockare fruktkött. Jag torkar många av mina chilisar genom att trä upp dem på en tråd för att sedan hänga upp dem. I dag var det dax att plocka ner två sorters chili som har fått torka hängande på tråd i taket.

Jag har en “Magic Bullet” det är en liten mixer som även har en kniv för malning den är super bra för att mala chili i. Det är bara att lägga i den torkade chilin i behållaren och sedan klippa dem i mindre bitar. Jag maler allt för att sedan sikta chilin genom en fin sil för att få ett fint pullver, man får mala i omgångar, det som inte kommer igenom silen males igen för att sedan siktas o.s.v.

Här är det chilin Cayenne och den gula chilin Star Flame som jag gör ett chilipullver av. Jag förvarar mina chilipullver i ljustäta plåtburkar för att sedan blanda olika sorters chilipullver för att få just den blandningen jag vill ha.  Jag anväder även mina pullver till BBQ Rub och marinader för grillning m.m.

Ps. Om man inte siktar den malda chilin så får man chiliflakes om man inte maler det hela så hårt.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.