Sticklingar från mina heta chiliplantor börjar växa!

De sticklingar jag tog från mina heta chiliplantor har tagit sig över förväntan. Det har nu gått 19 dagar och både små rötter och nya friska blad börjar komma. Sticklingarna har det riktigt skönt i minidrivhuset, 30 grader varmt och hög luftfuktighet ca 65 – 70 RH


Då dessa plantor verkar bli riktigt fina så ska jag ta flera av dessa sorter så slipper jag dra upp dem från frö.

Jag använder RootIt kuber för att dra upp mina sticklingar. När plantan är mogen för att sättas i kruka med jord så flyttar jag bara över kuben till krukan, RootIt kuben kommer förmultna i jorden då den är gjord av ett organiskt svamp material. Jag kan verkligen rekommendera dessa små kuber både för sticklingar och för att dra upp fröer, mycket smidiga att hantera.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.