Så ger jag mina chili näring!

Det finns en hel del närings prepparat i handeln och många idéer om vad som är bra. jag grundar alltid min planteringsjord direkt i krukan med granulerad hönsgödsel när jag planterar om mina chiliplantor till den slutliga krukstorleken (10 – 20 liter) beroende på vilken chiliplanta det är.


Jag använder även flytande näring som jag tillsätter vattnet, jag vattnar med en dos av Chilli Focus och Biobact Tomat. Det har  fungerat mycket bra för mig. Biobact innehåller ett jordförbättringsmedel med verksamma mikroorganismer som luckrar upp jorden och gör det lättare för växternas rötter att ta upp näringen. Under utomhussäsongen så tillsätter jag ca. 2,5 ml.per liter vatten. Chilli Focus innehåller de näringsämnen som en chiliplanta behöver för att må bra.

Så här ger jag mina chili den flytande näringen Chilli Focus.

Jag börjar att ge mina små plantor näring 1 ggr. veckan från det att jag planterat dem i små 8 cm plant krukor. Jag mixar 5 ml. (en tesked) Chilli Focus med 1 liter vatten och ger dem en liten dos av denna blandning 1 gång i veckan. Om mina plantor visar sig vara för bleka så ökar jag dosen till 2 gånger i veckan. Jag ger mina plantor denna veckodos tills de kommer till blomstadiet.

När plantorna satt blommor och ska utveckla frukter så ökar jag dosen av Chilli Focus till 10 ml. (2 teskedar per liter vatten. Jag ger dem denna näring 1 – 2 ggr i veckan beroende på hur plantorna ser ut. Man kan utan risk ge dem denna näring upp till 4 ggr i veckan men det behövs sällan.

Även om chili klarar sig relativt bra med generell näring så tycker jag att jag fått ett mycket bra resultat med denna näring. Gröna, frodiga och friska plantor och mycket bra skörd.

Jag vattnar med vanligt vatten först och sedan en dos med näringsvattnet för att inte näringen ska sköljas ut då jag har hål i botten på mina krukor.

Innehållsdeklaration: Chilli Focus

Nitrogen (N) 2.98
Nitrate nitrogen 2.80
Ammoniacal nitrogen 0.18
Phosphorus pentoxide
(P2O5) water soluble (P) 0.97 (0.42)
Potassium oxide (K2O) (K) 4.39 (3.65)
Calcium oxide (CaO) (Ca) 2.20 (1.57)
Boron (B) 0.0108
Cobalt (Co) 0.0006
Copper (Cu) chelated by EDTA 0.0014
Iron (Fe) chelated by EDTA 0.0396
Manganese (Mn)
chelated by EDTA 0.0131
Molybdenum (Mo) 0.0012
Zinc (Zn) chelated by EDTA 0.0036
Also contains: magnesium, sulphur,
nickel, humic acid and fulvic acid.

Chilli Focus finns att köpa förpackningar från 1 dl till 5 liter. Du kan köpa Chilli Focus här: Wexthuset.com

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Så ger jag mina chili näring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.