Gro chilifröer i pluggbrätte med extra värme.

I dag så var det dax att test gro några chilisorter till. Denna gång i ett pluggbrätte och små svampkuber. Brättet får stå på en värmematta utan termostat så värmen ligger runt 30 grader.

Jag hade ett lock över från ett minidrivhus som passade perfekt. Nu är det bara att vänta på att de små heta rackarna ska sticka upp ur kuberna. När man använder svamkuber och värmematta så är det viktigt att man hela tiden kollar kuberna då de ganska snabbt torkar ur. Man får vattna dem ovanifrån men en sprayflaska så att de håller sig fuktiga hela tiden.

Det går naturligtvis att ha vanlig så jord i brättet, det är nog det vanligaste sättet att använda brättet. Det bästa med att så i brättet oavsett vad man använder för medium är att man bara drar upp den lilla plantan (pluggplanta) när man ska skola om till en kruka och då stör man inte plantas rötter, chili har känsliga rötter.

Då jag inte har någon termostat kopplad till mattan så använder jag en vanlig trådlös termometer för att ha lite koll på värmen, givaren ligger på brättet.

Print Friendly, PDF & Email

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Gro chilifröer i pluggbrätte med extra värme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.