Heta chilisorter gror snabbare vid hög värme!

Att de riktigt heta chilisorterna gillar värme kan man ju förstå då de växer i många länder med tropiskt klimat. Dessa chilis fröer kan vara besvärliga att få att gro därför har jag nu testat att gro dem i lite högre värme samt hög luftfuktighet och att fröerna fått ligga öppet, alltså inte täckta och under  belysning.

Vid denna test så hade jag en konstant jordtemperatur på 32 grader och en luftfuktighet på 72 RH. Fröerna fick gro öppet i svamp kuber (RootIt) Att jag höjde temperaturen från 28 till 32 grader tyckte chilisorterna Fire, Dorsent Naga och Trin.Scorp.Taylor, de tog bara ca. 3 till 4 dygn för dem att gro.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.