Omskolning av chiliplantor till 1,5 liters krukor.

Jag skolar om mina chiliplantor ganska tidigt från de små 9 cm krukorna till en roskruka på 1,5 liter. Jag testar även lite olika köpta jordblandningar. Alla krukor märks med chilisort, jordtyp och datum.

Denna gång fick mina chili som jag skolade om en eco jord från ICA som jag blandar ut med lite perlit. Jorden har en bra struktur och innehåller gödsel från frigånde höns, observera att det är inte bara på ägg kartongerna detta har blivit ett populärt försäljningsargument utan nu även när det gäller hönsgödsel!

Plantorna får nu stå under lysrörsbelysning på självbevattningsmatta och i en temperatur runt 18 grader. Plantorna bör klara att stå kvar i dessa krukor i ca 6 – 8 veckor innan det är dax för en större kruka på 4,5 liter, den slutliga omskolningen till 10 – 15 liter gör jag inte förän i början av sommaren när de ska ställas ut i chilihusen.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.