Många capsicum chinense sorter kan vara rätt besvärliga att gro.

Många capsicum chinense sorter ska vara rätt besvärliga att starta upp och få dem att gro. Med jämn värme och ganska hög luftfuktighet är det inga problem!


Jag startade upp tidigt med att gro mina capsicum chinense sorter i år då de kan ta tid på sig att gro. I år använder jag mig av värmemattor och en termostat för att kunna hålla en konstant värme på ca 28 grader och det har verkligen visat sig vara effektivt. Gro tiden har i genomsnitt varit 10 dagar och det är väldigt snabbt för vissa besvärliga capsicum chinense sorter, så jag rekommenderar verkligen värme och fukt för dessa sorter.

I dag har jag skolat om de flesta små plantorna till mindre plastkrukor där kommer de nu att få växa i ca 4 – 6 veckor innan det är dax för 1,5 liters roskrukor.

Jag har några spännande sorter som nu ska få komma i jord för att gro, en av dem är “CAROLINA REAPER AKA HP22B” en chili som vissa tror kommer att bli nästa världsmästare i styrka. Det ska bli intressant att testa både smak och styra på denna chilipeppar i sommar.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.