Chili Carolina Reaper AKA HP22B har grott på 7 dagar!

Pepper Joe rekommenderade att man skulle blötlägga Carolina Reaper fröerna i ljummet vatten ca. 24 timmar innan man sätter dem i jord eller annat medium.

Jag brukar aldrig blötlägga mina fröer då jag använder Root Riot kuber i stället för jord samt en värmematta så jag kan hålla en temp på runt 28 grader. Dessa små kuber som är tillverkade av ett organiskt svampmaterial är nog det bästa jag har provat för att så förer i det tog bara 7 dagar för alla 5 Carolina Reaper fröer att gro.

Då tillgången på just dessa fröer inte var så stor så fick jag inte köpa så många jag ville utan max 20 fröer var det man fick beställa så jag har sparat några för att gro vid ett senare tillfälle.

Nu har i alla fall alla 5 fröerna grott och tittat upp ur kuberna så nu sänker jag värmen till ca. 22 – 25 grader till de första karaktärsbladen visar sig. Sedan blir det att skola om dem i en liten plantkruka med jord och en svalare temperatur på ca 18 grader.

Ps. Jag har en massa andra intressanta starka chili sorter som också börjar titta upp ur kuberna!

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.