Canario Roocto en chili med svata kärnor.

Jag odlar inte bara superheta chili utan i år så blir det några andra sorter som denna Canario Roocto. Jag har aldrig odlat denna förut så det ska bli intressant att följa denna chiliplantas utveckling.

Rocoto sorter fröer sägs vara ganska långsamma på att gro men då jag håller ganska hög temp med mina värmemattor så gick det ganska snabbt att få upp dessa små plantor. Denna sort kommer ursprungligen från Anderna och ska var en av de chili som tål något lägre temperatur än många andra chilisorter. Blommorna ska bili lila och frukterna blir gula och ganska stora och med en tydlig hetta.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.