Toppa chiliplantor tidigt!

Jag brukar toppa många av mina C. annuum sorter för att de ska förgrena sig bättre och inte bli så långa. Min erfarenhet är att om man inte gör det så blir det mera en lång stam med en förgrenad krona längst upp.

Här är en Hot Apple (andra namn, Hungarian Apple Pepper” och ” Almapaprika) som jag toppade ganska tidigt och en som inte är toppad. Man ser en klar skillnad.

Hur gör du? Brukar du toppa vissa chiliplantor.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

4 Responses to Toppa chiliplantor tidigt!

 1. Patrik says:

  Snyggt! Vore kul att se skillnaden i höst också. Du gör helt rätt som toppar. Jag som sår mina annuum någon gång i februari toppar inte för då riskerar man att försena skörden.

  • Stig Häggkvist says:

   Hej Patrik!
   Ja det ska bli kul och följa de två plantornas utveckling, kommer att uppdatera här hur det går.

 2. Niklas says:

  Bra påminnelse, borde också toppa ett par av mina plantor. Var någonstans ska man klippa?

  • Stig Häggkvist says:

   Alla sorters chili behöver inte toppas utan det helt beroende av vilken sort det är.
   och hur den växer. Vissa heta chilisorter växer mera kompakt och brukar inte behöva toppas. De chilisorter som vill ränna iväg på höjden brukar jag toppa när de är ca. 20 cm höga genom att klippa ner dem till hälften, jag klipper en liten bit över ett bladpar. Det är bra att veta att chiliplantor som toppas utvecklar blommor senare så frukterna kommer senare på dessa toppade plantor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.