Trinidad Scorpion Butch Taylor plantorna får 10 liters krukor!

Det mest vanligt är att de heta chilisorterna tar ganska lång tid på sig att växa sig stora och ge frukt och det stämmer i många fall men mina “Trinidad Scorpion Butch Taylor” växer så det knakar, i dag var jag tvungen att skola om dessa plantor till en större kruka på 10 liter. Denna sort fick sin första lilla kruka den 2012-11-29 så de har växt till sig mycket snabbt.

Nu när jag skolar om i större krukor så grundar jag med lite leckakulor i botten för att få bättre dränering så att överskottsvattnet rinner ur. Då jag använder odlarkrukor så är det många stora hål i krukornas botten och även på sidorna just för att undvika att rötterna ska bli stående i vatten.

Jag fortsätter att använda mig av proffs rosjorden från Weibulls som jag tycker är en av de bättre jag testat i år. Jag grundar även med lite hönsgödsel pellets för att få lite mera långtidsverkande näring i krukan.

Hur går det med era heta chiliplantor har de börjat växa till sig?

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.