Plantorna stora nog för att flyttas ner till golvnivå.


Jag har ju mina chiliplantor på mina odlingsbord stående på plantbrickor för att överskotts vattnet ska ha någonstans att ta vägen, inte så kul om det rinner ner och blöter ner golv m.m. Nu börjar de bli för stora för bordet så nu får de flytta ner till brickorna på golvet.

Det är mycket lättare att vattna och hålla ordning på plantorna när jag har dem på golvet, på borden blir det tångt och man är tvungen att flytta på plantorna för att komma åt alla. Nu när de sitter i 7 – 10 liters krukor så är de även betydligt tyngre att hantera.

Belysningen är fortfarande lågenergi för just dessa plantor så jag har nu 3 st av min egenkonstruerad ChiliLigt 2x30W upphängda i taket. Det får rum ca 6 – 8 stora vida plantor under en armatur. Och att de trivs syns nog på mina bilder, mycket grönare och finare kan de nog inte bli…

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Plantorna stora nog för att flyttas ner till golvnivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.