Kan man skola om chiliplantan även fast den blommar och sätter frukter?

Jag har fått frågan om man stör chiliplantans blommning om man skolar om till större kruka. Enligt mina erfarenheter så är det ingen fara att skola om till större kruka även om plantan blommar och sätter frukt. Bara man är försiktig så plantans rötter inte skadas vid omskolningen.

Jag starta uppdrivningen av mina chili redan i december och det betyder att de kommer att få växa en ganska lång tid inomhus och då går det inte att undvika att en del plantor både blommar och sätter frukter om man inte plockar bort blommorna. Jag har skolat om dem till större kruka och har inte sett någon tendens till att plantan skulle må sämre av det utan snarare bättre.

I dag så skolade jag ett gäng plantor b.l.a en av mina Africano som både blommar och har satt frukter. Den fick nu komma ur 4 liters krukan och fick sedan en 10 liters kruka. I danna kruka får den nu stå till det är dax för nästa omskolning som kommer att ske utomhus i sommar då den ska få bo i ett av mina växthus.

This entry was posted in Chili odling. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kan man skola om chiliplantan även fast den blommar och sätter frukter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.